XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Varför Barn försöker kontrollera föräldrar?

Barnen manipulera ofta sina föräldrar eftersom de känner sig osäkra eller besviken och vill få kontroll över situationen. Möjligen en förälder har sagt: "Nej" till ett barns begäran eller har straffat honom för dåliga beteende. Barnet kan använda manipulation för att försöka vessla sin väg ut, få vad han vill eller plats skulden på någon annan. Kontrollerande beteende ofta eskalerar om syskon är inblandade - de flesta barn inte vill vara den enda svars för tjänstefel.

själviska agenda

Barn försöker ofta att kontrollera sina föräldrar eftersom de har en personlig eller en självisk agenda. Enligt Empowering Föräldrar webbplats, barn använda sina övertygande ord och charmiga personligheter att få sin vilja igenom och skapa mer makt i familjen. Ett barn kanske vill köpa en ny leksak, äta skräpmat före middagen, sova över hos en kompis hus på en skola natt eller text en vän efter läggdags, så hon kommer att använda manipulation för att försöka få sin väg. Hon kan även försöka att förhandla, så hennes föräldrar kommer överens om att det mindre av två onda ting. Kontrollerande beteende är ofta ett resultat av själviska motiv.

Osäkerhet

Ett barn kan manipulera sina föräldrar eller försöka kontrollera en situation om han känner sig osäker. Till exempel, kan han försöka övertyga sin mamma att han har för mycket läxor att gå till tandläkaren efter skolan. Eller kanske han berätta sin pappa fotleden gör så att han inte behöver gå till en svår basket praktiken. Barn uppvisar kontrollerande beteende när de känner sig obekväm och vill få övertaget i en viss situation. Ett barn eller tonåring kan även använda manipulation till adressgrupptryck genom att försöka övertyga sina föräldrar att han inte kommer att vara populärt om de inte låta honom gå till en tvivelaktig part.

Oberoende

Barnpsykolog Allison Baker säger att barn försöker ofta att kontrollera sina föräldrar som ett sätt att uttrycka självständighet, som redovisas på Parenting.com webbplats. De kan prata tillbaka respektlöst eller försöka subtila former av manipulation att utöva sin individualitet. Som barn mogna, blir oberoende allt viktigare, så de surra ofta vid sina föräldrar som ett sätt att uttrycka sin frihet. Ett barn eller tonåring kan säga, "Jag bryr mig inte vad du tror, ​​jag vill göra det på mitt sätt" eller "Du kan inte tala om för mig vad jag ska göra." Även om det kan finnas vissa underliggande tecken på bristande respekt eller uppror, kan det vara en dold rop på självständighet.

Maktkamp

Barn försöker kontrollera sina föräldrar eftersom de vill vinna maktkampen. Enligt Starkare Föräldrar kan ett barn höja rösten, starka språket, argumentera, manipulera eller förringa hennes syskon för att försöka få makt pendeln att svänga sin väg. Om hon känns som hon inte har en röst eller tror att hennes föräldrar behandlar henne orättvist, kan hon försöka att dominera diskussionerna genom att styra dem. En manipulativ barn kan säga, "Varför inte be Jenny att rengöra disken, hon är rörigt eater" eller "jag ska få de mest textning minuter eftersom jag är den enda med vänner." Manipulation och sarkasm går ofta hand i hand eftersom de ger ett barn en bestämd röst att bevisa sin poäng.