XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

När vi blir äldre, så gör våra ben. De försvagas, och vi måste ta hand om dem så att de inte går lätt sönder. Under årens lopp har många läkemedel utvecklats för att hjälpa till att stoppa processen av osteoporos. Några av dessa mediciner hjälper även bygga benmassa som redan har förlorat. När människor når den ålder då de skulle börja bli orolig för benskörhet, de vill veta vilka mediciner är de säkraste och vilka som inte är det.

Vad är osteoporos?

Osteoporos är gallring och försvagning av skelettet, och det är särskilt vanligt bland kvinnor. Som ni ålder, dina ben förlorar massa och bli mindre tät. De utvecklar hål som en svamp och är mer benägna att bryta. Detta är en process som förekommer naturligt, men det finns vissa riskfaktorer som kan påskynda processen. Några av de vanligaste orsakerna till en snabbare benförlust kringgås postmenopausal, som har en familjehistoria, som är ett tunt person, rökning och brist på motion.

Behandling för osteoporos

Behandling av osteoporos kan kräva medicinering. Många kvinnor tar osteoporos läkemedel som kallas bisfosfonater. Dessa mediciner hämmar nedbrytningen av benceller. Många av dem inte bara bidra till att förhindra benförlust men hjälpa till att bygga ben som redan har förlorat. Men de flesta av de mediciner komma med varningar och har biverkningar. Det finns forskning som visar kvinnor som stannar på dessa läkemedel långsiktigt kan öka sina chanser att benbrott. De kan också öka risken för att utveckla benförlust i käken, ett tillstånd som kallas osteonekros.

Fosamax för osteoporos

Eftersom det inte finns någon verklig säker medicinering för osteoporos, valet av vilka ett din läkare ordinerar kan bero på din livsstil och din läkare önskemål. Fosamax är en vanlig medicin för många människor. Fosamax kräver att du ska kunna sitta eller stå i minst 30 minuter efter intag av medicin på grund av eventuell matstrupen skada. Du bör ta medicinen med bara vanligt vatten, och du bör inte ta något att äta under minst 30 minuter efter att du tagit medicinen.

Andra Osteoporos Läkemedel

Ett oralt läkemedel som kallas Boniva har en fördel av bara behöver tas en gång i månaden. Det finns också en intravenös metod för att ge denna medicin - en gång var tredje månad. Reclast är en annan populär osteoporos medicinering nu eftersom det är en intravenös medicinering ges bara en gång om året. Det är bekvämt för många kvinnor som har aktiv livsstil och inte gillar att ta orala läkemedel dagligen, veckovis eller ens varje månad.

De säkraste sätten att förhindra benskörhet

Ibland är det nödvändigt att ta mediciner, trots biverkningar eller varningar. För osteoporos, det finns sätt att bidra till att förebygga sjukdomen, så att du inte kan behöva ta någon medicin alls. Förebygga benskörhet börjar när man är ung. En hälsosam kost rik på kalcium och D-vitamin är viktigt för att bygga starka ben. Din kost bör också vara rik på mörkgröna grönsaker, yoghurt, mjölk, ägg, fet fisk och spannmål berikade på vitamin D. Massor av motion bidrar till att stärka dina ben: löpning, promenader och en del styrketräning.

överväganden

Det är viktigt att forska i olika typer av mediciner, deras positiva aspekter, deras biverkningar och varningar. Vad kan vara bra och fungerar bra för en kvinna kan inte vara det bästa valet för en annan. Alla mediciner kommer med varningar, oro och eventuella biverkningar, och om din medicinering orsakar biverkningar för dig, tala med din läkare omedelbart. Du kan behöva ändra medicinering eller överväga andra alternativ för behandling.