XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man kan öka kaloriintaget

De flesta människor kämpar för att äta mindre och hålla vikten nere, men för vissa är det en utmaning att äta tillräckligt för att upprätthålla en hälsosam vikt. Oavsett om du är naturligt mager eller undervikt från sjukdom, är det viktigt att öka ditt kaloriintag utan att kompromissa med god näring. Extra kalorier bör komma från fullkorn, frukt, grönsaker, magert protein och fettsnåla mejeriprodukter. Prata med din läkare innan du gör ändringar i din kost, särskilt om du återhämtar sig från sjukdom.

Steg 1

Hur man kan öka kaloriintaget

Planera dina måltider och mellanmål. Sikta på minst tre måltider och tre mellanmål per dag. Gör din största måltid vid vilken tid på dagen när du känner dig mest energiska och hungrig. Om du är en morgon person, kanske du har en stor grönsaks omelett, hela korn toast och en skål med havregrynsgröt till frukost. Gör havregryn rikare med en stor skopa jordnötssmör.

Steg 2

Hur man kan öka kaloriintaget

Gör drycker räknas. Byt vanligt vatten med friska drycker såsom lättmjölk, 100 procent fruktjuice, grönsaksjuice eller en frukt smoothie. Drink måltidsersättningsshakes såsom Se eller Boost. Om du inte gillar smaken, blanda dem i en smoothie, eller blanda skaka med kaffe. Hoppa högt kaloriinnehåll drycker med lågt näringsvärde, inklusive läsk och saft.

steg 3

Hur man kan öka kaloriintaget

Blanda i mjölkpulver. Lättmjölk pulver är relativt intetsägande och kan enkelt läggas till smoothies, varm spannmål, soppa och gryta utan att ändra smak. Du kan också lägga till en skopa till ett glas vanlig mjölk.

steg 4

Hur man kan öka kaloriintaget

Inte snåla på toppings. Pile sallader hög med avokado, bönor, nötter, magert nötkött eller grillad kyckling och låg fetthalt keso. Strö låg fetthalt riven ost över soppa eller grytor. Slather smörgåsar med guacamole eller hummus för ett hälsosamt alternativ till majonnäs. Lägg en skopa av nötter och russin i en skål med havregryn. Toppings är ett enkelt sätt att smyga kalorier i dina måltider och mellanmål.

steg 5

Hur man kan öka kaloriintaget

Var redo. När livet blir upptagen, kan det vara svårt att förbereda tre måltider och tre mellanmål. Håll friska, lätta måltider i kylen eller frysen så att du har något att äta på en upptagen natt. Bära väskor av näringsrika godsaker, såsom mörk choklad-omfattas nötter eller torkad frukt, i din handväska eller portfölj så att du alltid har munchies tillgängliga.

steg 6

Hur man kan öka kaloriintaget

Välj fett klokt. Smör är kalori-tät, men det är också innehåller mättat fett, vilket är dåligt för hjärtat. Ersätt smör med hälsosamma fetter såsom olivolja eller rapsolja. Lägg extra olja i stekpannan när du sauteing grönsaker, eller duggregn olja och vinäger över en sallad. Mutter smör är en annan frisk källa av fett och kalorier. Smeta en granola bar med jordnötssmör för ett snabbt mellanmål.

steg 7

Hur man kan öka kaloriintaget

Ät mer avokado. Knubbig grön frukt är hög i hälsosamt fett och kalorier och är mycket mångsidig. Guacamole är ett lätt mellanmål och toppning för mexikansk-stil rätter, men stannar inte där. Blend en avokado i en smoothie eller använda den för att göra en no-kock chokladpudding.

tips

  • Investera i lufttäta plastbehållare för snacks och en robust termos att bära mjölk eller en smoothie.

Saker du behöver

  • Lättmjölk, grönsaksjuice, smoothies eller måltidsersättningsshakes
  • mjölkpulver
  • Pålägg såsom avokado, bönor, nötter, magert protein och fettsnåla ostar
  • Näringsrik snacks
  • Olivolja eller rapsolja
  • mutter smör