XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Förbättra din vertikala hoppa är ett bra sätt att få en fördel i tävlingsidrott som basket, volleyboll och fotboll. Att få upp några fler inches i luften kan ge dig ett försprång när det gäller att få en rekyl, slår spik eller slå en rubrik. Det finns specifika övningar som kan bidra till att öka din vertikala språng och gör dig till en mer självsäker och framgångsrik idrottsman.

Instruktioner

1 Gör stretchövningar för dina hamstrings och vadmusklerna att värma upp. Vadmusklerna leverera mycket av kraften när det gäller att hoppa högt och tävlar, så gör tå höjer för att få benen redo. Höj upp på tårna. Håll hissen i två sekunder, och komma ner på fötterna. Gör detta 15 gånger, ta en 30-sekunders paus och sedan upprepa ytterligare två uppsättningar. För din hamstrings, böja sig ner och röra tårna och hålla ihop knäna rakt och inte studsar, medan du håller sträcka i 20 sekunder.

2 Sätt på ett par Jumpsoles varumärke tränare för att hjälpa dig att arbeta på din hoppa förmåga. Jumpsoles är en typ av plattform för att fästa på dina egna skor för att hjälpa träna benen. Gör en serie av fem stående bred hoppar i följd. Detta kommer att fungera vadmusklerna och hjälpa dem att bygga explosiv styrka. Bär din Jumpsoles tre gånger per vecka under de första två månaderna av träning och öka till fem gånger i veckan, när du vinna styrka under de sista två månaderna av träningen.

3 Kör på banan i Jumpsoles. Kör för 25 yards på toppfart och sedan gå i 10 varv. Följ detta med tre 25-yard sprint (gå 10 yards efter avslutad sprint). När du har gjort fyra 25-yard spurter, ta en 30-sekunders paus och sedan upprepa set.

4 Bygga styrka, explosiv kraft och uthållighet i benen genom att göra rutan hoppa. Ställ upp en ask om 12-till-14 inches hög och göra en serie av hopp över och tillbaka över rutan. Börja med en serie av sex hopp och arbeta dig upp till 12. Gör denna övning minst tre gånger per vecka under en fyra månaders utbildningsperiod.

5 Gör hoppande knä tuck att bygga explosiv hoppa makt. Hoppa rakt upp från en stående start och sätta knäna upp till bröstet när du når toppen. Mark som mjukt som möjligt och sedan omedelbart gå in i din nästa hopp. Gör detta 10 gånger, ta en 30-sekunders paus och sedan upprepa set. När du kommer till de sista två månaderna av din träning, öka till 15 gånger innan du tar en 30-sekunders paus och upprepa set.

Tips

  • Bär inte ankel vikter. Detta kan beskatta anklarna och fötterna och orsaka skador.