XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Bladder polyper är utväxter på väggarna i urinblåsan. De kan vara cancerogena men är ofta godartade. I många fall finns det inga symptom på grund av att polyper är små. Ibland kan de orsaka blod i urinen och smärtsam eller frekvent urinering. Behandling beror på vilken typ av polyper och de problem som är associerade med dem.

Riskfaktorer och symptom

Orsaker är okänd, men vissa riskfaktorer kan innehålla rökning, exponering för industrikemikalier och familjehistoria. De har varit kopplade till en parasitinfektion (snäckfeber) vanlig i utvecklingsländerna.

blåsan Omskolning

Blåsan är processen för att öka intervallen mellan badrum användning under 12 veckor, med början med en hanterbar tid, såsom 30 minuter. Det är viktigt, när man använder denna metod, att vara metodisk om tiderna du kissar. Till exempel, gör det till en vana att gå på toppen av timmen, om du känner behov av eller inte, sedan uppgradera till varje och en halv timme, gradvis lägga tid. Detta gör att du kan hantera tömningsreflexen och öka volymen du kan tolerera.

kostförändringar

Undvika vissa livsmedel kan hjälpa vid behandling av täta urinträngningar. Koffein, kolsyrade drycker, tomatbaserade produkter, choklad och kryddstark mat kan irritera urinblåsan foder.

vätskeintag

Övervaka vätskeintag är viktigt i behandling. Drick tillräckligt för att förhindra förstoppning, men undvik vätska innan sängen för att förhindra natten urinering.

kirurgiska alternativ

I fall där polyper är fast beslutna att vara cancerogena eller den smärta och blödning måste stoppas, kirurgiska alternativ är tillgängliga. En typ av operation för att avlägsna polyper kallas transuretral resektion. Användningen av ett cystoskop tillåter kirurgen att komma in i blåsan och biopsi eller avlägsna polyper. Om malign, kan krävas strålning och kemoterapi.