XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Täppt näsa och vitlök

När du fånga en förkylning eller influensa, är en täppt näsa gemensamt. Näsan, enligt American Academy of Otolaryngology, har en tuff tid slåss bakterier, vilket gör din nasal och sinus passager i riskzonen för trafikstockningar. Vitlök, Allium sativum, är en aromatisk krydda och en näringskälla som kan bidra till att lindra mild nästäppa. Om dina symtom kvarstår dock, eller om snuva är grön eller gul, kan du ha en sinus infektion som kräver läkarvård.

Vitlök

Individuella vitlöks "kryddnejlika" krypa tätt tillsammans för att bilda en flikig vitlök, som utvecklar under marken. Vitlök innehåller fructosans, saponiner och allins, som kan ge örten dess antivirala, antifungala och antimikrobiella egenskaper, enligt "PDR för växtbaserade läkemedel." Örten är potentiellt användbart för att minska kolesterolhalten i blodet och högt blodtryck. Folkmedicinen användningar innefattar behandling av luftvägsbesvär, tarmluft, PMS och förstoppning. Kliniska studier bekräftar dessa förmåner, dock saknas.

Effekt på nästäppa

Som en antiviral, teoretiskt, kan vitlök vara fördelaktigt för behandling av virusinfektioner som orsakar täppt näsa, såsom förkylningar och influensa, rapporterar "Gale Encyclopedia of Alternative Medicine." Dessutom kan färsk vitlök är skarp smak släpper sekret som hjälper dränering nasal passager. I tillägg form kan ta vitlök dagligen öka ditt totala immunitet för att hålla dig från att fånga virus.

Administrering

Den "Gale Encyclopedia" rekommenderar förbrukar upp till tre vitlöksklyftor dagligen för att förhindra virusinfektioner, men det finns ingen specifik doseringsrekommendation för behandling av en täppt näsa. Om du tar vitlök kapslar eller tabletter, följ doseringsanvisningarna på förpackningen.

överväganden

När konsumeras som en krydda för livsmedel, är vitlök säker för de flesta människor, men vid högre doser kan det orsaka biverkningar, inklusive yrsel, huvudvärk och trötthet, förutom magbesvär, rapporterar "PDR för växtbaserade läkemedel." Do not konsumera vitlök om du har en allergi svavel eller om du tar blodförtunnande läkemedel. Vitlök kan störa andra mediciner du tar, inklusive läkemedel som används för behandling av HIV. Naturläkemedel kan inte ersätta din läkare, så använd inte vitlök eller någon annan ört för att behandla ett medicinskt tillstånd, såvida inte detta beordras av din läkare.