XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Tillverkas av Shimano är Alivio cykelkomponenter avsedda att användas med fritids mountainbikes. Komponentgruppen Alivio innefattar ett par RAPIDFIRE shifters. De shifters är monterade på cykelstyret och möjliggöra växlingen, eller förändras, av växlar. Gears finns i olika storlekar, och varje ger en unik förhållande påverkar hur långt cykeln färdas med varje slag av pedalen.

Instruktioner

främre kugghjul

1 Lokalisera shifter som styr växlarna vid fronten av cykeln. Skift kommer att knytas till vänster på styret. Skift kommer att innehålla två små spakarna, den ena ovanpå den andra.

2 Byta till en större växel, genom att använda tummen för att trycka den övre spaken framåt. Kedjan kommer att röra sig på framsidan av cykeln för att en större kedja ringen. Trampmotståndet kommer att öka. Under tiden kommer cykeln färdas längre per pedalslag.

3 Byta till en mindre växel genom att använda pekfingret för att dra den nedre spaken in mot cykeln. Kedjan kommer att flytta till en mindre kedja ring. Trampmotståndet kommer att minska, tillsammans med avståndet cykeln färdas med varje pedal stroke.

bakre kugghjul

4 Lokalisera shifter som styr växlarna vid den bakre delen av cykeln. Skiftenheten är fäst vid den högra sidan av styrstången. Liksom de andra skiftaren är detta skiftaren utrustad med ett par hävarmar, monterade den ena ovanpå den andra.

5 Byta till en större växel, med hjälp av pekfingret för att dra den nedre spaken mot dig. Kedjan kommer att röra sig på baksidan av cykeln för att ett mindre drev. Medan kedjehjulet kan vara mindre, producerar den en större utväxling. Trampmotståndet kommer att öka, tillsammans med avståndet cykeln färdas per pedal stroke.

6 Byta till en mindre växel, med tummen för att trycka den övre spaken framåt. Kedjan kommer att flytta till en mindre större drev. Trampmotståndet kommer att minska, liksom avståndet cykeln färdas per pedal stroke.

Tips

  • trampa alltid vid växling. Kedjan kommer inte att överföra till nästa växel om veven roterar framåt.