XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man äter probiotika för hälsa


Probiotika är nyttiga bakterier som kan leva i människans mag-tarmkanalen. Ofta läggs till vissa mejeriprodukter eller säljs som kosttillskott, är de trodde att förbättra gastrointestinal funktion och stärka immunförsvaret. Följ dessa steg för att äta probiotika för god hälsa.

Instruktioner

1 Bestäm om du vill konsumera probiotika via livsmedel eller i tillägg form. Genom att konsumera dem med mat du kommer att ha den extra fördelen av att konsumera näringsrik mat tillsammans med bakterierna. Emellertid kan kosttillskott vara mer bekvämt. Plus, ibland är de mer potenta.

2 Läs om vilka typer av livsmedel innehåller probiotika om du inte vill ta kosttillskott. Probiotika tillsätts vanligtvis till fermenterade mejeriprodukter, såsom yoghurt och kefir. De flesta av dessa livsmedel klart framgå att de innehåller probiotika på etiketten. Du kan också söka efter de specifika namnen på de bakterier; exempel på probiotika inkluderar Lactobacillus acidophilus, Saccharomyces boulardii och Bifidobacterium.

3 Se till att du köper probiotiska kosttillskott från ett välkänt företag. Kosttillskott kvalitet ibland är dåligt reglerad. Genom att välja att köpa från en högt ansedda företag, kan du se till du får en kvalitetsprodukt.

4 Förstå biverkningar. Även om många människor inte upplever några negativa biverkningar, det finns en möjlighet att du kan utveckla gas eller uppblåsthet. Svårare biverkningar är sällsynta men kan inträffa.

5 Tala med din läkare om du är osäker på om eller inte probiotika är rätt för dig.

6 Övervaka kroppens reaktion på probiotika. Ge dig själv lite tid att anpassa sig till de nya bakterierna. Om du upplever negativa biverkningar eller inte ser några hälsoförbättringar, kan probiotika inte vara för dig.