XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

När du försöker gå ner eller upp i vikt, eller ens börja en mer sund livsstil, är det viktigt att veta hur många kalorier din kropp behöver för att bränna per dag. Sedan kan du bestämma hur man kan öka eller minska antalet kalorier du förbrukar och vad övningar du utför.

Basal Metabolic Rate

Din basala ämnesomsättning, eller BMR är den mängd kalorier eller energi som kroppen behöver för att hålla den grundläggande funktionen av din kropp fungerar ordentligt. Detta inkluderar att pumpa hjärtat, andningen och andra organfunktioner.

Hur man beräknar din BMR

BMR är baserad på din ålder, kön och vikt och kan bestämmas med följande formler:

hanar
Ålder 10-17: 17,5 x (kroppsvikt i kg) + 651
Ålder 18-29: 15,3 x (kroppsvikt i kg) + 679
Ålder 30-59: 11,6 x (kroppsvikt i kg) + 879
Ålder> 60: 13,5 x (kroppsvikt i kg) + 487

honor
Ålder 10-17: 12,2 x (kroppsvikt i kg) + 746
Ålder 18-29: 14,7 x (kroppsvikt i kg) + 496
Ålder 30-59: 8,7 x (kroppsvikt i kg) + 829
Ålder> 60: 10,5 x (kroppsvikt i kg) + 596

Till exempel om du är en 24-årig man som väger 79.3kg skulle din BMR vara cirka 1892 kalorier per dag. Du bör notera att detta är endast den mängd brända kalorier att få din kropp fungerar; Detta omfattar inte fysiska aktiviteter såsom promenader, äta, träna, etc.

Träning

En person som är mer fysiskt aktiva än en annan kommer att bränna mer kalorier under dagen. Läggs till din BMR bör vara den mängd kalorier som du bränner medan dong fysiska aktiviteter under hela dagen.

Det finns en enkel formel för att avgöra ungefär hur många kalorier extra kan du bränna en dag, baserat på dina aktiviteter under hela dagen.

Om du är mycket inaktiv, multiplicera din BMR med 1,4. Du kan fråga, varför vi lägger till kalorier om någon är så inaktivt. Tja, även om du inte nödvändigtvis utövar du flyttar runt under dagen som gör förbruka kalorier, även om det inte verkar som om du är.

Om du bor en stillasittande livsstil, multipel din BMR med 1,5.

Om du är måttligt aktiv på jobbet, eller delta i en måttligt aktiv aktivitet under hela dagen, tillsätt 0,1 till multiplikation för varje aktivitet. Till exempel, om du flyttar lådor runt på jobbet, och du gå runt kvarteret några gånger på kvällen, skulle du multiplicera din BMR med 1,7 (1,5 + 0,1 + 0,1).

Gör mycket ansträngande aktiviteter? Tillsätt 0,2 för varje aktivitet.

Termiska effekten av mat

Termiska effekten av mat eller TEF, definieras som en ökning i ämnesomsättningen under matsmältningen, enligt klinisk Unit Nutrition Research vid Vanderbilt University. Medan din kropp smälta det spilla mer kalorier, orsakar din BMR att flytta. Naturligtvis, vissa livsmedel är svårare att smälta än andra. Fett är lättast att smälta, medan kolhydrater och protein är det svåraste.

Om du lägger till kalorier varje gång du äter mat, men en 100-kalori mellanmål kan verkligen öka ditt kaloriintag med bara 70 kalorier, på grund av kalorierna som används för att smälta maten.

Sjukdom

Att vara sjuk är en annan sak som kan påverka antalet kalorier du behöver på en dag. Att hjälpa till att bekämpa bakterier och virus i kroppen, kommer du att bränna mer energi, eller kalorier, än du skulle på normala dagar. Det är därför så många människor gå ner i vikt när de är sjuka de spilla mer kalorier, och de sannolikt inte äter tillräckligt för att täcka de extra kalorierna bränns.