XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Naturliga sköldkörtel Behandlingar


De med sjukdomar i sköldkörteln är osannolikt att kunna helt bota eller kontrollera deras tillstånd med naturliga behandlingar. Däremot kan många naturliga behandlingar användas tillsammans med traditionell medicinsk behandling och recept. Naturliga sköldkörtel behandlingar kan variera från örter och vitaminer till kosten och livsstilsförändringar.

Identifiering

De vanligaste sköldkörtelrubbningar är hypertyreos, hypotyreos och sköldkörtelcancer. När någon är hypertyreoida, hennes sköldkörtel - en körtel i halsen - overproduces sköldkörtelhormon som hjälper till att reglera kroppens ämnesomsättning. Symtom kan vara snabb viktminskning, hjärtklappning och sömnlöshet. När någon är hypothyroid, är hennes sköldkörtel trög och inte producerar tillräckligt av detta hormon. Symtom på hypotyreos inkluderar viktökning, trötthet, sprött hår och naglar och intolerans mot kyla. Tidiga stadier av sköldkörtelcancer ofta inte har några symptom. Men i ett senare skede kan en patient uppleva heshet, andningssvårigheter, svullna lymfkörtlar eller smärta i nacke och hals.

typer

Även en traditionell medicinsk metod som kirurgi, strålning eller kemoterapi är den första linjens behandling, kan naturliga behandlingar vara bra tillägg för att behandla sköldkörtelcancer. Naturliga behandlingar kan omfatta förbättra kost eller ta upp meditation eller yoga. För hypertyreos innehåller traditionell behandling läkemedelsbehandling eller strålning för att döda av överaktivitet i sköldkörteln. Medan hypertyreoida förhållanden oftast inte kan botas eller behandlas enbart med diet, motion, örter eller andra naturläkemedel, kan naturliga behandlingar spela en värdefull kompletterande roll. Till exempel, vilket eliminerar koffein och nikotin och tar upp tai chi och meditation ibland rekommenderas. För hypothyroid patienter, är den vanligaste behandlingen med ersättningshormoner. Detta kan antingen vara syntetiska piller eller naturliga hormoner som härrör från gris sköldkörteln. Läkare föredrar ofta syntetiska hormoner eftersom det är lättare att hålla doser konsekvent, men vissa patienter säger att de mår bättre om de naturliga tyroideahormoner piller (gemensamt varumärke Armour). Vissa hypothyroid drabbade får också nytta av regelbunden motion och från kostförändringar. Dessa kostförändringar kan inkludera att undvika rå broccoli och andra korsblommiga grönsaker och överdriven konsumtion av sojaprodukter. Kosttillskott såsom selen, zink och vitamin D rekommenderas ibland för hypothyroid patienter också.

effekter

Meditation och skonsam motion kan hjälpa till med stress en cancerdiagnos och kan vara lugnande för hyperthyroid patienter. Hyperthyroid patienter kan också få viss lättnad från eliminera stimulantia som koffein och nikotin eftersom en hypertyreoida patients metabolism är redan överaktiv. Regelbunden motion kan bidra till att upprätthålla en högre ämnesomsättning för hypothyroid patienter. Undvika vissa livsmedel kan också vara en bra naturlig behandling för hypothyroid patienter. Konsumtionen av korsblommiga grönsaker, särskilt rå och överdriven konsumtion av soja tros av vissa att störa sköldkörtelfunktion eller att störa absorptionen av tyroideahormoner. Kosttillskott av vitaminer, mineraler och essentiella fettsyror tros hjälpa till att kontrollera hypothyroid symptom hos vissa patienter. Till exempel hjälper selen kroppen omvandla långsamt verkande T4 sköldkörtelhormon till mer snabbverkande T3 hormon. Omega-3-fettsyror, som finns i många typer av fisk eller i tillägg form, kan motverka depression och förbättra energinivåer.

missuppfattningar

Även tyroideahormoner terapier som Armour thyroid är gjorda av sköldkörtelhormon som förekommer naturligt hos grisar, är det inte nödvändigtvis mer "naturlig" livsmedel än syntetiskt sköldkörtelhormon. Armour sköldkörtel piller innehåller T3 och T4 hormoner i förhållanden som är naturligt för grisar men inte identiska med de förhållanden som finns i människor. Syntetisk hormonbehandling (generiskt namn levotyroxin) piller innehåller oftast bara T4 och är gjorda för att vara biologiskt identisk med T4 hormoner som produceras av människokroppen. Vissa förespråkare av "naturliga" sköldkörtelhormon påpekar att syntetiskt sköldkörtelhormon piller kan ge negativa effekter på grund av fyllmedel och bindemedel som ingår i piller. Men "naturliga" sköldkörtel piller från uttorkad gris sköldkörteln innehåller också ingredienser bindemedels.

Varning

Alla som använder kosttillskott eller örter för att behandla en thyroidbeskaffenhet bör låta sin läkare veta vad som förbrukas. Vissa örter eller kosttillskott kan störa traditionella medicinska behandlingar. Till exempel kan ta en vitamintablett rik på järn eller kalcium samtidigt som tyroideahormoner hormon piller störa absorptionen av hormonerna. Dessutom har inte alla vitaminer och mineraler är ofarliga. Ta stora mängder av selen, till exempel, kan resultera i selen förgiftning, med symtom som förlust av naglar och hår, missfärgning av huden och slöhet.