XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Koffein & amp; polycystiska äggstockar

Polycystiskt ovariesyndrom är ett reproduktiva systemet sjukdom som drabbar kvinnor i barnafödande ålder. Enligt MayoClinic.com är PCOS kännetecknas av förstorade, svullna, cysta täckta äggstockar, tillsammans med hjälp symptom på oregelbundna menstruationer, oförklarlig buken viktökning, överdriven manligt-mönster hårväxt, fet hud, akne, insulinresistens, ökad risk av typ 2-diabetes och nedsatt fertilitet. Vissa experter tror att koffein förvärrar symptom på PCOS.

Bakgrund

Det är inte klart vad som orsakar polycystiskt ovariesyndrom, och det finns inga kända sätt för dig att förhindra det, säger Cleveland Clinic. Behandling av PCOS fokuserar på att hantera symtomen via medicinering och, vid behov, kirurgi. Eftersom syndromet kan vara försvagande och stressande, läkare rekommenderar ofta olika livsstil och näringsmässiga förändringar, såsom ökad motion och en sund diet, som kan minska symptom på PCOS och förbättra patientens livskvalitet.

Koffein och PCOS

Vissa hälso-experter tror att koffein förvärrar polycystiskt ovariesyndrom. Enligt reproduktiv hälsa pedagogiska webbplats kvinnors hälsa, ökar koffein kroppens normala östrogennivåer. Många PCOS patienter kämpar med infertilitet, och koffein är ofta föreslagits som en potentiell bidragsgivare till fertilitetsproblem, säger Natural News. Det förefaller klart att koffein spelar en roll i könshormonrelaterade frågor för åtminstone en del kvinnor; Även om länken inte är helt klarlagt eller universella för alla PCOS patienter, vissa läkare råda PCOS drabbade att skära ned på eller eliminera koffein för att se om att göra så minskar symptom och förbättrar fertilitet.

Andra problem

Naturligtvis är koffein inte bara kost oro som är relevant för polycystiska äggstockar. Eftersom syndromet orsakar plötslig viktökning och även fetma, ofta tillsammans med insulinresistens som kan utvecklas till typ 2-diabetes är en hälsosammare kost i allmänhet rekommenderas att kvinnor med PCOS. Cleveland Clinic rekommenderar att du äter en välbalanserad kost rik på folsyra, begränsa koffein till två portioner per dag och få regelbunden motion för att bibehålla en hälsosam vikt.

överväganden

Om du har eller misstänker att du kan ha polycystiskt ovariesyndrom, se din läkare direkt. Obehandlade PCOS kan leda till försämring av symptom och utvecklingen av typ 2-diabetes. Din läkare kan utföra vissa undersökningar och tester för att bekräfta en PCOS diagnos och utesluta andra villkor. Om du har frågor om rollen av koffein i utvecklingen eller försämring av PCOS symptom, kontakta din läkare eller en dietist med kompetens inom detta område.