XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Typer av Glycerin

Glycerin är en organisk alkohol med en söt smak och hal, viskös känsla. Används i kosmetika, livsmedel, industri, medicin och läkemedel, naturliga och syntetiska glyceroler är kemiskt identiska. Enligt 2008 Glycerin marknadsanalys rapport från den amerikanska Soy Bean Exportrådet Inc., har försäljningen av naturliga glycerin överträffade de syntetiska glycerin med 30 gånger. Detta beror på ett överflöd av naturlig glycerin som en biprodukt av biodiesel, tvål och fettsyraproduktion.

Eftersom glycerin är mycket hygroskopisk, är det tillsätts i livsmedel, särskilt bakverk som energi och protein barer, för att bevara fuktighet. Smaken gör det till en utmärkt sötningsmedel eftersom den har ett lågt glykemiskt index. Glycerin från vegetabiliska oljor och syntetiska glycerin är kosher och halal. Viskositeten hos glycerin ger en antibakteriell egenskap. I tvålar och kosmetika glycerin tjänar som ett smörjmedel och fuktkräm.

syntetisk Glycerin

När petroleum destilleras, kommer propen ut som en toppfraktion. Glycerin görs genom att tillsätta klor i molekylen och sedan hydrolysering av triklorpropan produceras. Syntetisk glycerin används i krävande tillämpningar inom bioteknik och läkemedel på grund av dess 99,7 procent renhet. Enligt Glycerin marknadsanalys rapport, receptbelagda och receptfria läkemedel ursprungligen formulerats med syntetisk glycerin och fått godkännande av FDA som sådan. För att ändra till naturlig glycerin skulle innebära nya godkännandeprocesser FDA.

Naturliga Glycerin från tvåltillverkning

Hydrolys av animaliska eller vegetabiliska fetter med natriumhydroxid producerar fettsyratvål och glycerin. Tills nyligen producerade denna process högsta volym naturligt glycerin. På grund av kontaminering med moderföreningarna, är det orena materialet destillerades vid ett raffinaderi.

Naturliga Glycerin från biodiesel

Ökande intresse för biodiesel från förnybara vegetabilisk olja, avfall matolja och nöttalg har skapat en marknad överflöd av glycerin. Biodiesel framställs genom tillsats av metanol till olja / fettkällan. Fettsyradelen av molekylen förestras till biodiesel, och glycerin produceras som en biprodukt. Råa glycerin destilleras och renas på en möjlig 99,5 procent renhet med jonbyteshartser. Forskning idag är inriktad på att använda lipider från alger eller bakterier för att producera biodiesel och glycerin.