XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Njur Cardiac Diet

Njurhjärt diet blandar principerna för njur kost för njursjukdom och hjärt kost för hjärtsjukdomar för att hantera båda villkoren. Eftersom njursjukdom och hjärtsjukdomar har en sådan nära relation, efter en njurhjärt kost hjälper till att förhindra komplikationer och kan även bromsa utvecklingen av dessa villkor.

Betydelse

American Heart Association förklarar att ihållande högt blodtryck och andra komplikationer i samband med hjärtsjukdomar ökar risken för njursjukdomar. Njursjukdom ökar också risken för att utveckla hjärtsjukdom, som njurproblem ibland leda till högt blodtryck eller onormal hjärtrytm på grund av elektrolytobalans. För personer med båda dessa sjukdomar, spelar kost en viktig roll för att upprätthålla normala elektrolytbalansen, minska mängden avfallsprodukter i blodet, sänka blodtrycket och minska risken för allvarliga medicinska komplikationer.

Funktioner

Njur kost del av denna äta plan har mat med låg natrium, protein, fosfor och kalium. Edinburgh Renal Unit visar att avancerad njursjukdom också kan kräva patienter att begränsa mängden vätska de konsumerar varje dag. Hjärt kost del av planen har låg fetthalt, låg kolesterolhalt och låg salthalt livsmedelsval.

effekter

Att minska mängden natrium, fosfor och kalium i kosten förhindrar dessa mineraler från att bygga upp i blodet. National Kidney och urologiska sjukdomar Institute förklarar att kroppen skapar slaggprodukter som kallas kreatinin och urea, eller BUN, efter att ha använt protein för muskelaktivitet och andra funktioner. Hos personer med njursjukdom, kreatinin och BUN bygga upp i blodet. Att äta mindre protein varje dag minskar kreatinin och BUN produktion, vilket resulterar i mindre av dessa avfall i cirkulationssystemet.

Att äta mindre fett, kolesterol och natrium skyddar hjärtat och kan förhindra hjärtinfarkt, stroke, högt blodtryck och andra hälsoproblem. Njurhjärt kost syftar också till att minska kolesterol och triglycerider och hjälpa patienter bantar.

Måltidsplanering

Patienter på denna diet bör läsa livsmedelsmärkningen noggrant för att bestämma innehållet i varje mat de köper näring. Poster såsom konserverade soppor, frysta måltider, ost, saltade snacks och lunch kött har höga natriumnivåer, vilket gör dem olämpliga för denna diet. Färska frukter och grönsaker innehåller lite fett, men vissa har för mycket kalium för dem som behöver begränsa sitt intag av kalium. Hög kalium frukter och grönsaker för att undvika inkluderar bananer, apelsiner, potatis, jams, tomater, cantaloupemelon och aprikoser. Livsmedel med hög fosforhalt innefattar ost, potatis, choklad, majs och mejeriprodukter. Cavalier County Memorial Hospital rekommenderar att patienter på denna diet undvika munkar, pannkakor, muffins, stekt mat, fett kött, mejeriprodukter gjorda med helmjölk, smörade rullar och färdigmat.

missuppfattningar

Vissa människor felaktigt antar att njurhjärt diet består av en strikt måltid plan som alla med hjärtsjukdom och njursjukdom måste följa. Eftersom varje individ har olika behov och medicinska frågor, läkare och dietister skräddarsy denna diet plan för varje patient. Någon som kämpar med sjuklig fetma har olika behov än någon som bara är 10 pund. övervikt. Någon med end-stage renal sjukdom kräver mer diet än någon som är bara i början stadier av njursjukdom.