XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Musslor är olika arter av tvåskaliga blötdjur med en avlång skal. De lever i både sötvatten och saltvatten. Sötvatten musslor sitter delvis täckt i sand eller smuts medan trådliknande fibrer kallas vitt garn fästa hav musselskal på stenar, bryggor och andra konstruktioner. En solfjäderliknande sifon kan musslor att livnära sig på plankton och andra mikroskopiska djur. Många varelser lever på musslor, inklusive sjöstjärnor, fåglar, fiskar, tvättbjörn, utter, och människor. Eftersom fisk som dem, kan de användas effektivt som bete.

Instruktioner

Hur man använder Musslor fiske Bait

1 Välj färska levande musslor att köpa. Som med alla levande ting, kan fisk känna förfall och kan vara noga färskhet sina måltider. Färska musslor bör vara väl tillsluten och reagerar till frisk luft. Knacka på skalet bör resultera i en solid, tät ljud. Ihåliga klingande skal kan indikera döda eller torkade musslor organ.

2 Förbered din linje på stolpen med hjälp av knut tekniken du valt. Sedan fäster vikt och fiskekrok. Typ och storlek av kroken och vikt kommer att variera beroende på vilken typ av fisk du försöker fånga och platsen.

3 Håll musslan stadigt i en handduk för att undvika glidning.

4 För in kniven i den smala änden av skalet motsatt av skalet gångjärnet och vicka in i skalet ungefär en fjärdedel av en tum.

5 Vrid kniven om 45 grader mot dig själv, och därigenom sprickbildning öppna skalet.

6 Skjut kniven upp till bifogade punkten av skalet och vända det igen för att öppna skalet. Upprepa detta steg runt skalet tills skalet hålls ihop endast av dess gångjärn.

7 Skrapa kropp musslan ut ur skalet genom att skjuta kniven under kroppen och försiktigt släppa bifogade delar.

8 Förbered musslan att använda som bete genom att skära den i bitar. Storleken på bete kommer att variera på vilken typ av fisk för din plats. Fisk som bas och hälleflundra har större munnar, så att betet kan förbli hela. Mindre mun fisk kommer naturligtvis att kräva en mindre bit.

9 Trä fiskagn på kroken genom att sätta kroken i en kapad ände av mussla. Skjut kroken genom insidan av musslan och låta betet för att gå upp på halsen av kroken.

10 Avsluta fästa betet genom att sticka in spetsen på kroken i musslan, gömmer den punkt från vyn. Målet är att dölja eventuella glans på kroken från fisk samtidigt som betet är säker på kroken.

Tips

  • Vissa fiskar föredrar en stickande lukt, så spraya bete med en lock kan öka dina resultat.