XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Båt kanfas Rengöring


Båt duk kan skydda båtens motorer, lucka, segel, rorkult och mer, men du måste också ta hand om arbetsytan för att hålla det hjälpa dig i många år framöver. Byte av duk är billigare än att ersätta båtutrustning och underhålls regelbundet duk kommer att hålla de gånger du behöver för att byta ut duken långt ifrån varandra.

Vad är Boat Canvas?

Mest båt duk är gjord av Sunbrella, som är ett vatten, UV och mögel resistent akryltyg. Men lämnar saltvatten bakom en rest på tyget som håller fukt och orsakar mögel, så båt duk bör rengöras regelbundet för att hålla den användbar.

Reparera

Innan någon rengöring av duken, reparera eventuella revor och ersätta alla kragarna och fästen som saknas eller är skadad. Medan stora skador bör tas om hand direkt, sker en viss typ genom normalt slitage. Om du rengör din duk på ett regelbundet schema, så det skulle också vara ett bra tillfälle att inspektera huruvida några av de normalt slitage har förvandlats till skador som måste repareras.

Rengöring

Börja din duk rengöringen genom att borsta bort lös smuts och följer det med en tvätt av tvål i varmt vatten. Använd en icke-diskmedel tvål eftersom tvättmedel kan skada duken yta, vilket gör den känslig för större skador från väder och vind. Lux och Ivory tvål anses vara två bra tvålar att använda. Skölj duken noga med kallt vatten efter tvätt så att tvål inte torkar på duken.

bibehållande Isinglass

Om arbetsytan har en husbloss som är en del av det, torka dessa områden med sämskskinn efter tvätt för att undvika fläckar eller strimmor. Om du behöver tvätta dem mellan regelbundet underhåll, använd en plast renare, inte en fönsterputsare som Windex.

Impregnering

Efter tvättningen, sprida duken ut så att den kan torka. Använd inte en torktumlare. När duken är ren, kan du också använda hydrofoberingsmedel. Använd inte silikonbaserat tätskikt på Sunbrella. Det är inte förenligt med fabriken tätningsmedel. Täcka dina exponerade båt ytor med en trasa eftersom tätningsmedel kan skada båtens finish. Också täcka husbloss och blixtlås i duken. Ett tunt lager av tätningsmedlet bör fungera i ungefär ett år.

Hålla Mögel Bort

Ett sätt att undvika mögel mellan rengöringar är att spraya duken med en 50/50 lösning av vatten och vinäger när du tvättar ner båten i slutet av en resa.