XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man byter utombordsmotorer


Utombordsmotorer behöver sällan dras, men om din motor är havererade eller utsliten eller om du behöver bara arbeta på det, kan du behöva ta bort och sedan ersätta den. Anta att du behöver ta bort den för att arbeta på skrovet. I sådana fall kan du ta bort och ersätta en utombordsmotor själv, men se upp. Du har förmodligen inte kommer att kunna lyfta den, även med hjälp, utan att skada motorn eller dig själv i processen. Du behöver mekanisk hjälp.

Instruktioner

Demontera Motor

1 Koppla bort alla elektriska anslutningar från utombordaren. Använd klisteretiketter för att märka varje anslutning så att du kan vara säker på och ansluta den tillbaka till rätt tråd när du byter motor. Koppla bort bränsleledningen från motorn och anslut den öppna änden så läcka bränsle inte ut.

2 Ta bort muttrarna och stift som förbinder styrstänger på framsidan av motorn. Märka dem så att du kommer ihåg var de går när du ansluter motorn. Har en hjälpare vrid lätt på ratten för dig när du styra kopplingarna vår av deras fästen.

3 Placera motorn hissa över motorn. Du kan hyra lyft relativt billigt från en utrustning hyra plats. Kranen rullar helt enkelt på plats. Låsa hjulen så att den inte rullar av misstag.

4 Fäst Hoists lyftkrokar till fabriken lyftöglor. Vissa motorer kan ha haft ögonen bort. Om så är fallet, måste du besöka din båtmotor återförsäljare och köpa lyftöglor för din motor. De kommer med instruktioner om var och hur man fäster dem. Försök inte att använda substitut. Använd rätt delar för att undvika strippning trådar eller släppa motorn.

5 Skruva eller lossa motorfästbultar och klämmor. Höja lyft långsamt för att inte skada de styrstänger. Du kanske måste arbeta dessa lös som du höjer motorn. När motorn upp från akterspegeln, låsa upp lyfthjulen och rulla tillbaka bort från båten. Sänk utombordaren på två av sex "akterspegel" på din hands motor stativ, klämma den på plats och rulla den där du behöver.

Montera motor

6 Fäst motorn hissa till lyftöglorna på ny eller reparerad motor. Lyft tillräckligt högt för fästet att rensa akterspegeln.

7 Flytta motorn på plats och säkra motorlyft hjul. Långsamt sänka motorn på akterspegeln. När du gör, styra styr kopplingar till sin rätt position och skjut dem på plats när du sänker motorfästet på akterspegeln.

8 Fäst monteringsbultarna och klämmor på akterspegeln och släpp motorlyftkrokar från lyft ögonen. Om lyftöglor är inte permanent eller om du behöver ta bort dem för att rensa motorhuven eller att tillåta motorn att röra sig fritt, gör det vid den här tiden.

9 Anslut alla elektriska anslutningar som märkt. Åter styrlänkaget muttrar och bultar och klämmor.

10 Sätt tillbaka bränsleledningen och sedan dubbelkolla att se till att alla elektriska och bränsleanslutningar är säkra. Kontrollera att det klämmorna och motorfästen är ordentligt åtdragna och att styrstänger fungerar. Ge ratten en tur att se att motorn roterar fritt på berget.

Tips

  • Använd en ordentlig motor lyftanordning. De hyrs billigt och de ska skära timmar av ditt arbete under användning av come-alongs och remskivor knutna till träd och takbjälkar i ditt garage. Plus, de är mycket säkrare.
  • Öva lite med motorn hissa så att du inte göra misstag när utombordaren hänger från den.
  • Var försiktig när du sänker motorn med en hydraulisk motor lyftanordning. Släpp hydraultrycket mycket långsamt så att motorn inte faller plötsligt.
  • Håll fingrarna ur kopplingarna vid sänkning av motorn. I stället sänka motorn lite. Sluta. Justera kopplingarna så att de kommer på plats korrekt och sedan sänka lite mer. Du kan alltid gå tillbaka upp om du fastnar. Det är alltför lätt att röra upp fingrarna om lyften sjunker motorn för snabbt eller för långt.