XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Medicinskt granskat av
George Krucik, MD, MBA

Läkemedel eller kosttillskott för gemensamma flexibilitet och styrka

Översikt

Gemensamma flexibilitet och styrka kan äventyras av vissa hygienkrav, särskilt olika typer av artrit. Regelbunden motion och en hälsosam kost kan bidra till att öka gemensamma hälsa och förbättra styrka. Men det är mindre klart om vissa kosttillskott och mediciner kan göra samma sak.

Låt oss betrakta forskning om hälsoeffekterna av fyra behandlingar som riktar lederna: glukosamin, metyl-sulfonyl-metan (MSM), antiinflammatoriska mediciner, och granatäpple extrakt. Kan ett av dessa alternativ att förbättra din gemensamma hälsa?

glukosamin

Glukosamin är en naturlig del av människors brosk. Som ett komplement, kan den användas i ett försök att lindra ledvärk eller regrow brosk. Men American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS) rapporterar att det finns inga bevis för att glukosamin kan återställa brosk. Lyckligtvis AAOS konstaterar att vissa studier gör visar att glukosamin kan hjälpa till att lindra ledvärk.

En klinisk studie publicerad i Current Medical Research och yttrande visade att patienter med artros som tog glukosamin tillskott återhämtat sig snabbare och hade mindre smärta. En annan liten studie som publicerades i Archives of Internal Medicine fann att långvarig användning av glukosamin bromsar utvecklingen av knä artros. Enligt University of Maryland Medical Center (UMMC), kan fördelarna med glukosamin ta flera månader att visas. Generellt effekterna är lindriga. Trots detta, vissa människor som lider av ledvärk är intresserad av att prova någon terapi som erbjuder lite av lättnad.

MSM

MSM är en organisk svavelförening som förekommer naturligt i kroppen. Det är oftast kommer från livsmedel som frukt, grönsaker och kött. Det har varit mycket få studier om fördelarna med MSM, konstaterar Mayo Clinic. Men fortsätter MSM vara en populär tillägg för gemensamma hälsa.

En studie, som citeras av Arthritis Foundation fann att MSM förbättrad ledfunktion och minskad smärta hos patienter med artros. Forskningen involverade 50 män och kvinnor som tog 3 mg MSM två gånger dagligen i 12 veckor. Studiens författare kallas för vidare utredning fördelarna med MSM för gemensamma hälsa.

Antiinflammatoriska läkemedel

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) är ofta ordinerats av läkare för ledvärk. Dessa läkemedel är i allmänhet effektiva, enligt en forskningsöversikt i kirurgi Neurology International. Emellertid kan NSAID orsaka biverkningar, särskilt med långvarig användning. Vissa biverkningar är mindre, som magsmärtor och förstoppning. Andra biverkningar kan vara mycket allvarliga, som noterades av US Food and Drug Administration. Dessa kan inkludera blödningar i magen, leverproblem, eller till och med hjärtattack. Vissa NSAID kräver recept. Andra kan erhållas över disk, som aspirin och ibuprofen.

Författarna till rapporten att vissa naturliga antiinflammatoriska har studerats, för översyn. De konstaterar att "nutraceutical preparat," vissa växt- och djurbaserade ämnen, används ofta för smärtlindring. Vissa, som vissa komponenter i grönt te, har visat lovande fördelar i kliniska prövningar.

Pomegranateextraktet Kosttillskott

Granatäpple har använts i århundraden för att behandla inflammation, enligt National Center for Gratis och alternativ medicin. Några nya studier tyder på att granatäpple extrakt kan hjälpa till att minska ledvärk hos personer med reumatoid artrit.

Till exempel, en studie i Nutrition noteras att granatäpple tillskott kan förhindra uppkomsten och minska graden av inflammatorisk artrit. Emellertid var de experiment utförts på möss, inte människor. Det krävs ytterligare forskning för att se om detta tillägg kan förhindra eller bota ledskador.

Vad är rätt för dig: medicinering, kosttillskott, eller båda?

När det gäller att ta hand om dina leder, är det viktigt att konsultera en läkare för att avgöra rätt strategi för dig. Om du tål mediciner väl, kanske du föredrar att finna lindring med NSAID. Om du föredrar en mer naturlig inställning, prata med din läkare om att försöka kosttillskott. Din läkare kan låta dig veta om några interaktioner kan uppstå med dina nuvarande mediciner. De kan också föreslå andra alternativa behandlingar. Kom ihåg, det finns ingen anledning att välja mellan vanliga läkemedel och naturliga terapier. Många patienter använder receptbelagda läkemedel, och komplettera sin behandlingsplan med naturliga alternativ.