XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Även utsäde implantat med strålning, kallad brachyterapi, och strålbehandlingar är användbara för många förhållanden, är de som oftast används vid behandling av prostatacancer. Denna form av behandling har vissa biverkningar.

Prostatacancer

Prostatacancer är cancer i valnöt-formade körtel som gör sädesvätska. Detta är ett vanligt cancer hos män.

Extern strålbehandling (EBRT)

Detta prostatacancer behandling innebär en extern stråle att döda cancerceller. Behandlingen är framgångsrik i att döda cancerceller, men det kan också skada närliggande friska celler.

Biverkningar av EBRT

Kända biverkningar urinvägsproblem, såsom ett akut behov av att urinera eller täta urinträngningar, lösa eller obekväma tarmrörelser; och rektal blödning. Sexuella biverkningar är möjliga.

Radioaktiva Seed Implantat

Radioaktiva utsäde implantat, så kallade permanenta brachyterapi, leverera högre nivåer av strålning under en längre tidsperiod för att det smittade området. En läkare implantat 40 till 100 frön. Radioaktivitet minskar gradvis med tiden tills den är borta.

tillfällig Brakyterapi

Med tillfällig brachyterapi är radioaktiva ämnen införas nära tumören under en viss tid och sedan tas bort. Det finns två typer av tillfälliga brachyterapi doser: låg-dosrat (LDR) och high-dosrat (HDR).

Biverkningar av radioaktiva Seed implantat

Biverkningar är minimala men inkluderar urinvägsproblem, såsom täta urinträngningar, långsam urinering och brännande urinering; och lösa eller obekväma tarmrörelser. Erektil dysfunktion kan vara en bieffekt.