XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man kan hjälpa småbarn Cope med kirurgi

Som förälder, att ta reda på ditt barn måste opereras är skrämmande och stressande. Som orolig eftersom du kan informationen skrämma ditt barn. Hennes förståelse av vad som händer är förmodligen begränsad och rädslan för det okända kan göra det svårt för henne att klara. Få ditt barn redo för förfarandet - och återhämtning efteråt - kan hjälpa ockupera ditt sinne, samtidigt som ditt barn komfort och vård vid en tidpunkt då hon är osäker och rädd.

Steg 1

Spela med en leksak medicinsk utrustning. Under dagarna fram till ditt barns kirurgi, turas vara läkare och patient och få honom används för att den utrustning han ser och de förfaranden som kan äga rum när han går till sjukhuset. Att ha en uppfattning om vad som väntar kan göra ditt barn mer bekväm och villiga att samarbeta när den stora dagen kommer.

Steg 2

Berätta ditt barn varför hon opereras. Förstå att hon kommer att må bättre eller att läkaren kommer att fixa vad som gör henne sjuk kan hjälpa till att sätta henne på användarvänlighet. Till exempel, förklarar att operationen kommer att hjälpa henne läkare räkna ut varför hennes mage alltid ont eller att det kommer att stoppa henne från att få så många öroninflammationer. Använd åldersanpassade ord för att beskriva förfarandet så ditt barn inte blir förvirrad och nervös.

steg 3

Ta komfort objekt. Har sin favorit stoppade björnen eller mjuk filt till hands för att hjälpa ditt barn slappna av och känna sig trygg när du går till sjukhuset. Om sjukhuset tillåter, kan ett par av hans favorit pyjamas eller strumpor också erbjuder komfort och förtrogenhet i en skrämmande situation.

steg 4

Förklara proceduren. Berätta ditt barn att hon får tillfälle att fastställa i en sjukhussäng med filtar och att läkarna kommer att ge henne medicin för att hjälpa sömnen. Medan hon sover, kommer kirurgen titta inuti hennes kropp och sedan sy henne tillbaka upp. Se till att barnet vet att du kommer att vara med henne hela tiden och att hon får medicin för att hålla henne från att skada när hon vaknar.

steg 5

Håll barn och distrahera honom efter operationen. Chansen är stor att han kommer att vara i en del smärta, men din beröring och komfort kan få honom att må bättre. Läsa en bok eller titta på en film tillsammans kan distrahera ditt barn för en kort tid och hålla honom från att fokusera på smärtan. Enkla pussel, brädspel och små leksaker fungerar också bra. Ett besök från en kusin, syskon eller farförälder kan också heja ditt barn och distrahera honom från obehag och tristess.

Saker du behöver

  • Toy medicinsk utrustning
  • komfortobjekt