XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man knyter Bug Eye Bunny Fly


The Bug Eye Bunny är en fluga mönster för bas. Det ursprungliga mönstret är bunden i svart, men färgen är anpassad för att möta behoven av fiskaren. Bind flugan i flera mörka och ljusa färger för att förbereda sig för olika vattentyper. Flugan huvudattraktion är dess böljande rörelse. Den tunga huvud studsar när den hämtas, och den mjuka svans simmar som en sårad fisk. Flugan är särskilt effektiv på att rita bas från tät skog.

Instruktioner

1 Spänn fast kroken i städet; linda tråden vid krokögat. Linda tråden framåt för att skapa ett litet mellanrum mellan tråden och krokögat.

2 Placera en uppsättning av hantlar bug ögon på kroken skaft. Justera ögonen till en nivå läge. Säkra ögonen med 20 figur-åtta wraps. Linda tråden framför ögonen; detta skapar ett litet gap mellan tråden och ögon.

3 Klipp en kanin remsa två gånger längden på kroken skaft. Placera remsan framför ögonen, med spetsen passerar krokens krök som en svans. Gör 10 tråd-wraps för att säkra remsan på kroken.

4 Lyft basen av kaninen remsan. Linda tråden bakom remsan tills du når ögonen. Göra en fullständig omslutnings skaftet med basen av kaninen remsan. Gör 10 tråd-wraps att säkra kaninen på ögonen. Avlägsna överflödigt kanin remsan.

5 Linda tråden framför ögonen tills en tjock, röd lager av tråd är synliga; tråden måste täcka eventuellt överskott kanin remsa. Placera pekfingret och långfingret mot tråden. Vrida fingrarna för att skapa en triangel med tråden. Linda triangel runt kroken och dra åt. Upprepa processen fem gånger, och skär av tråden undan.

6 Applicera ett tunt skikt av klar nagellackstyp till toppen av tråden och centrum av ögonen. Låt flugan i städet tills nagellack är torr.

Tips

  • Använd bly ögon för en tyngre fluga, och mässing eller nickel ögon för en lättare fly. Den ljusare alternativ är perfekt för sommar bass fiske i det grunda vattnet. Den tunga alternativet används för djupt vatten under våren och hösten.