XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Risk för depression under Graviditet


Graviditet är en tid av stora förändringar i en kvinnas kropp. Även om det ofta kvinnor är glada och lyckliga för födelsen av barnet, är möjlig depression under graviditeten.

Statistik

En av 10 kvinnor kan uppleva depression under en graviditet.

orsaker

Läkarna tror den snabba ökningen av hormonnivåerna i början av en graviditet kan vara en bidragande faktor av depression.

Riskfaktorer

Gravida kvinnor löper större risk för depression om det är en personlig eller familjehistoria av depression. Relationsproblem, tidigare missfall och stressande händelser kan också lägga till depression.

symptom

Symtom på depression inkluderar känsla ledsen eller extremt irriterad, trötthet, aptitlöshet, och en känsla av skuld eller hopplöshet. Vissa kvinnor kan uppleva panikattacker eller extrem oro under graviditeten.

Vad kan du göra?

Prata med din barnmorska eller läkare om du upplever dessa symtom. De kan beställa antidepressiva som är säkra under graviditeten, eller samtalsterapi. Ta det lugnt och se till att du får massor av vila. Hantera din stress nivå och se till att du får lätt motion och äta hälsosamt. Detta kommer att hjälpa dig att hantera din depression.