XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Smärta i venerna bakom knäet efter rask promenad

När du tänker på knä smärta under eller efter promenader eller jogging, vad sannolikt kommer att tänka på är smärta i framsidan av knäet eller under knäskålen. Även om detta är ett klassiskt symptom på broskskador och andra skador flanörer och joggare möter vanligt, smärta i området bakom knäet, kallas Poplietallymfknutor fossa, är också ett vanligt klagomål. Smärtan är ofta vaskulär ursprung.

Djup ventrombos

Smärta bakom knäet efter promenader kan signalera ett mycket allvarligt tillstånd som kallas en djup ventrombos eller DVT. Dessa är blodproppar som bildas i venerna, oftast i benen och efter långa perioder av inaktivitet eller orörlighet, som i vid flygning eller liggande i sängen. Rökning och p-piller är också predisponerande faktorer. Dessa blodproppar kan rubba och resa till lungorna som emboli. Om de fastna i lungorna, hjärnan eller hjärtkärlen, kan de vara skadliga och även dödliga. Svullnad och värme följer vanligtvis smärta, Om du misstänker en DVT, söka läkarvård omedelbart.

popliteal Aneurysm

Smärta bakom knäet kan påverka blodkärlen i knävecket liksom venerna. Ett aneurysm är en utbuktning av artärväggen tack vare lokal mekanisk svaghet, vilket oftast är resultatet av åderförkalkning på grund av stigande ålder. Som med DVT, kan blodproppar bildas och bryts av, men i detta fall koaglen reser inte mot hjärtat men mot fötterna. Detta kan resultera i foten och vaden smärta som kan utvecklas till en kall, stel fot, vilket är en medicinsk nödsituation.

Bakers cysta

En Bakers cysta kan maskerad som venös smärta bakom knäet. Denna typ av cysta bildas när ledvätska i knäet kapseln, vars syfte är att ge smörjning till leden, läcker bakåt i Poplietallymfknutor fossa och samlas kring en struktur som kallas knävecket bursa, som också ger smörjning. Svullnad som orsakas av denna vätskefylld cysta kan vara synliga för blotta ögat, men i alla fall nästan alltid orsakar smärta bakom knäskålen och svullnad av underbenet.

andra orsaker

Medan en DVT eller en Bakers cysta är de vanligaste orsakerna till Poplietallymfknutor smärta, de är inte ensamma. Andra syndarna inkluderar benigna eller maligna bindväv tumörer, som kan vara mycket allvarliga om de inte identifieras tidigt; inflammation i popliteal senan, vilket är mest allvarliga under huk; skada på baksidan av menisken, en C-formad struktur som tillhandahåller stoppning inom knäleden kapsel; hamstring tendinit och kalv tendinit. Dessa kan ofta särskiljas från venös smärta i att smärtan kan förvärras med promenader i stället inträffa efteråt.