XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Substitut för låg fetthalt yoghurt

Låg fetthalt yoghurt är en fermenterad mejeriprodukt tillverkad typiskt från komjölk. Detta hälsosam, näringsrika livsmedel kan konsumeras vanligt eller unflavored, som används i recept eller som en krydda. Om du inte har låg fetthalt yoghurt till hands eller vill prova en icke-mejeri alternativ kan lämpliga substitut erbjuda en liknande struktur och / eller smak.

Ljus gräddfil

Ljus gräddfil, som yoghurt, är en fermenterad mejeriprodukt tillverkad av grädde i stället för komjölk. Även lätta sorter innehåller mer fett än mager yoghurt. Det erbjuder en liknande, men kanske tjockare konsistens och innehåller bakteriekulturer, som ger den en lätt syrlig smak. Kommersiellt framställda lätta sura krämer kan innehålla andra ingredienser, såsom smakämnen, salt, vegetabiliska enzymer och gelatin, till exempel. Per 100 g portion, jämfört med låg fetthalt yoghurt, ljus gräddfil erbjuder 73 fler kalorier, 9 g mer av det totala fettet, 5,6 g ytterligare mättat fett, 29 mg mer kolesterol och samma mängd kolhydrater, protein och natrium. Per 100 g portion är lätt gräddfil något lägre i kalcium men högre i vitamin A.

Lätt creme fraiche

Créme fraiche är mycket populärt i franska köket och är en stapelvara där finns i livsmedelsbutiker i behållare vid sidan av yoghurtprodukter. Det är en hög fetthalt, tjock gräddfil liknande produkt som är perfekt för att göra grädde såser, eftersom den inte stelna vid upphettning som yoghurt, enligt The Cooks Thesaurus. Ett annat användningsområde för denna yoghurt substitut är som en dessert toppning. Regelbunden créme fraiche är alltför mycket fett för att vara ett lämpligt substitut för mager yoghurt, men du kan hitta ljus sorter. En 100 g portion av 3 procent fett créme fraiche ger 77 kalorier, 3 g protein, 3 g fett och 9,5 g kolhydrater. Den har en liknande näring profil mager yoghurt, även om det är något lägre i protein och något högre i kolhydrater.

Ljus Soy Yoghurt

Ljus vanligt eller unflavored soja yoghurt är en idealisk vegan eller icke-mejeri mager yoghurt substitut, eftersom den är gjord av sojamjölk med tillsats av yoghurt bakterier. Det har liknande fördelar för hälsan, såväl som en jämförbar smak, textur och konsistens mot komjölk yoghurt. Soy yoghurt kan vara särskilt fördelaktigt som en fettsnål yoghurt substitut för personer som inte tål mejeriprodukter eller har en allergi mejeri. Soja yoghurt, som traditionell fettsnål yoghurt, är rik på kalcium och vitamin D. En 100 g portion av soja yoghurt ger 66 kalorier, 3 g protein, 2 g fett, 0 g mättat fett och 10 g kolhydrater. Det är nästan lika i kalorier till mager yoghurt, ger samma mängd fett, något mer kolhydrater och som en fördel, är kolesterolfritt.