XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Diabetes är en sjukdom där kroppen antingen har slutat producera insulin eller producerar insulin men inte använder den. Insulin är nödvändigt i matsmältningen eftersom det tar socker vi äter och transporterar det till våra celler så att de kan göra energi. Så med diabetes, desto mer icke-socker energikällor kan ge kroppen desto bättre. Kolhydrater förvandlas till socker när rötas, så diabetiker bör undvika överskott kolhydrater, hjälper minska komplikationer, hantera sin sjukdom, kontrollera blodsockernivåerna och lever längre och friskare liv.

Vara överviktig

Att välja rätt low-carb diet för diabetes beror på ett par faktorer. Den första sak att tänka på är övervikt eller undervikt. För diabetiker som också övervikt, en low-carb kost hjälper inte bara kontrollera diabetes utan också hjälper till med viktminskning.

När du är överviktig, är det viktigt att undvika hög fetthalt, låg Carb diet. Stick med en balanserad kost som innehåller magra mejeriprodukter, magert kött och fiberrik kolhydrater. Denna typ av diet består av fisk, kalkon och kyckling, fettfri mjölk, frukt, grönsaker, nötter, frön, bönor och fullkornsprodukter. Inga stekt mat, rött kött, vitt mjöl eller bearbetade socker rekommenderas. Undvik majssirap, produkter med hög fruktos och begränsa förpackade livsmedel, även om de är märkta sockerfri.

undervikt

Om du är underviktiga och diabetiker, sedan ett högre värde fetthalt, låg-carb diet ideal. Denna diet innehåller alla typer av kött, ägg, låg- eller nonfat mejeriprodukter, ost, frukt, grönsaker, nötter, frön, bönor och fullkornsprodukter. Denna diet kommer att säkerställa att du inte förlorar någon vikt, men kommer att bidra till att stabilisera blodsockernivåerna och hålla diabetes under kontroll.

portioner

Med båda dessa low-carb diabetes diet är det viktigt att se till att även hela korn är mindre än 25 procent av din måltid. Den idealiska måltider på en låg Carb diet bör vara 50 procent frukt och grönsaker, 25 procent kött eller mejeriprodukter, och 25 procent fiberrik fullkorn. Kost och motion har visat sig effektiv vid behandling och förebyggande av vissa typer av diabetes. Du bör konsultera en läkare innan denna eller någon ny diet.