XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Borsyra och Candida


Vaginal jäst infektioner är mycket vanligare hos kvinnor, med över 70 procent av kvinnorna upplever åtminstone en i sin livstid. De typiska behandlingar består av receptbelagda läkemedel, såsom Diflucan, liksom intravaginala krämer, geler och suppositorier, och utvärtes behandlingar för att läka huden runt slidan och ge lindring av symtom. Dessa behandlingar kan dock bli dyrt och obekväma, och ett hem botemedel som verkar lovande är borsyra.

Borsyra Allmän information

Enligt Houghton-Mifflin, är borsyra acrystalline förening som är vitt till färgen och är vattenlösligt. Det är inte återfinns i naturen, men är härledd från den kemiska bor. När många människor tänker på borsyra, de inte tänka på det som en behandling för en hudåkomma. Borsyra används traditionellt som en insekticid, ett brandskyddsmedel, i cement, och används vid tillverkning av keramik och värmetåligt glas. Det är populärt för hemmabruk, eftersom det är i allmänhet säkra för barn och husdjur. Vad många inte inser är att borsyra i en mild och utspädd form, är också en effektiv antiseptisk. Det är så säker, i själva verket, att det även kan användas som en ögondusch.

Hur det fungerar

Borsyra är något surt, som hjälper till att återställa kroppens ph-faktor, både inne i slidan och utanför på huden. Dessutom har borsyra svampdödande egenskaper som innebär, i ett nötskal, att det direkt dödar svampar. Det bidrar också till att lindra symptomen av jäst infektioner, bland annat svullnad, klåda och sveda i slidan och den omgivande huden.

Hur man använder Borsyra

Borsyra, när de används för medicinska ändamål, kommer vanligtvis i suppositorieform. De är gelkapslar fyllda med borsyrapulver, som två gånger är införda in i slidan om dagen i två till fyra veckor. Sjukvårdspersonal kommer ibland föreslå att använda borsyra tillsammans med en over-the-counter behandling. Föreningen kommer även i flytande form, flaska form som kan appliceras direkt på vulva och andra hud runt slidan.

Var man får tag borsyra

Borsyra kan hittas på apotek och droghandel, online homeopatiska distributörer och vissa hälsokostbutiker.

hälso~~POS=TRUNC

Borsyra bör aldrig tillämpas på barn eller spädbarn hud. Det bör inte heller tas om du är gravid eller ammar. Den typiska svampinfektion varar mellan tre och sju dagar; men vissa resistenta stammar gör det svårt att bli av med infektionen, eller infektionen kan återkomma. Borsyra stolpiller och vätskor kan orsaka irritation i slidan och vulva när den används för mer än en vecka. Det bör också noteras att även om topisk applikation kan hjälpa symptom, borsyra bör aldrig appliceras på öppna sår, såsom borsyra i blodbanan kan orsaka illamående, kräkningar, diarré, njurskada, cirkulations systemfel och, i sällsynta fall, död.