XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur kan jag få min dotter att sluta röka?


Enligt American Heart Association, en studie från National Center for Health Statistics 2008 fann att cirka 21.100.000 amerikanska kvinnor var rökare. Effekterna av cigarettrökning är djupgående och kan leda till vissa typer av cancer, hjärtinfarkt och stroke. Många kvinnor som är rökare har föräldrar som vill uppmuntra deras barn att ge upp denna ohälsosamma vana. Det finns flera sätt att en berörd förälder kan hjälpa en dotter att sluta röka.

Instruktioner

1 Sluta röka med din dotter, om du är också en rökare. Ni två kan tala med en rådgivare att erbjuda dig fler idéer för att hjälpa dig att sluta, eller delta i en lokal rökavvänjning grupp i ditt område.

2 Undvik att konfrontera din dotter eller hota henne om du fånga hennes rökning eller om hon medger att hon är rökning. Istället frågar henne varför hon började röka och erbjuda sina förslag på hur man sluta, inklusive röka produkter rökavvänjning, inbördes sluta röka grupper eller rådgivning.

3 Informera din dotter av de positiva resultaten av att inte röka. Dessa inkluderar ett hälsosammare liv, mer pengar i fickan, och kläder och andetag som inte luktar rök.

4 Fråga din dotter om hon har några vänner som röker och om hon känner grupptryck att röka. Om så är fallet, tala om för henne att det är okej att säga "nej" till cigaretter och uppmuntra henne att prata med sina vänner om att sluta. Du kan också prata med din dotters vän eller hennes väns föräldrar om tobaksbruk.

5 Fråga vänner och familjemedlemmar att undvika rökning runt din dotter. Informera dem om att hon försöker att sluta och be dem att också avstå från att köpa cigaretter för henne eller erbjuda henne en cigarett.

6 Erbjud dig att hjälpa din dotter köp sluta röka hjälpmedel om hon inte är ekonomiskt kunna göra det. Sluta röka plåster, sugtabletter och tandkött är tillgängliga utan recept. Din dotter kan också gå till en läkare där hon kan få ett recept för rökavvänjning läkemedel.