XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hjärndimma är den gemensamma termen för långsammare eller försämrad kognition. Det kan bero på ett antal fysiska och psykologiska orsaker såsom brist på sömn, depression eller allergiska tillstånd. Även om det finns många potentiella lösningar för hjärnan dimma, fastställa orsaken är viktigt att välja en effektiv behandling.

Koffein

Koffein är en mild stimulerande som stöd i fokus och vakenhet. Det fungerar genom att påskynda hjärtfrekvens och ämnesomsättning, vilket ger en tillfällig ökning i energi och vakenhet. När det används med måtta, kan det vara ett effektivt botemedel mot hjärndimma som orsakas av trötthet.

Koffein är klassificerad som GRAS (Generally Recognized As Safe) av FDA och är inte känd för att orsaka allvarliga eller kroniska hälsoeffekter när de används med måtta. Enligt International Food Information rådet, upp till 300 mg koffein --- motsvarande tre koppar kaffe --- kan konsumeras dagligen med liten risk för biverkningar. Dagligt intag av högre doser kan leda till beroende, darrningar och andra negativa effekter, vilket gör måtta nyckeln till att använda koffein framgångsrikt.

Naturläkemedel

Många växtbaserade kosttillskott hävdar att bekämpa hjärndimma; de mest populära är gingko biloba. Enligt Botanical-Online.com, gingko vidgar blodkärlen för att förbättra cirkulationen och öka flödet av syre till hjärnan, vilket kan ha positiva effekter på minne och kognitiv funktion.

Stimulerande örter kan också bidra till att minska hjärndimma hos vissa personer. Som koffein, naturläkemedel stimulantia fungerar genom att påskynda hjärtfrekvens och höjer blodtrycket, vilket i sin tur ökar hastigheten med vilken hjärnfunktioner. Populära stimulerande örter inkluderar koreanska ginseng, yerba mate, kalmus rot och guarana, även om dessa bör tas med försiktighet på grund av deras förmåga att interagera med andra örter och mediciner.

Fysisk aktivitet

Motion är avgörande för korrekt funktion varje del av kroppen, inklusive hjärnan. Det förbättrar cirkulationen, ökar syrenivåerna i hjärnan och ökar produktionen av serotonin, endorfiner och andra "må-bra" kemikalier som behövs för humör reglering och kognitiv funktion. Enligt personlig träning regissör och mindfulness meditation instruktör Judith Easton ökar regelbunden motion energi och normaliserar sömnmönster, vilket gör det ett bra botemedel för hjärnan dimma som orsakas av depression eller trötthet.

Djupandning

Ångest och spänning orsakar ofta ytlig andning, som berövar hjärnan av syre. Med tiden kan ytlig andning leda till trötthet och grumlas tänkande hjärnan kämpar för adekvat syre. Enligt CfidsSelfHelp.org, djupandningsövningar hjälpa till att kontrollera kroppens svar på stress, en ledande orsak till fysisk trötthet, depression och ångest.

Fastställa orsaken

För att effektivt behandla hjärndimma, är det viktigt att avslöja källan till problemet. Bland de många möjliga orsaker till hjärndimma är depression, kroniskt trötthetssyndrom och allergiska reaktioner på livsmedel och andra ämnen. Enligt WholeApproach.com kan allergier mot vissa livsmedel och kemikalier direkt påverkar hjärnan, orsakar symptom som koncentrationssvårigheter och hjärndimma.

Att äta mat som ger tillräcklig näring är viktigt för optimal hjärnans funktion. För de flesta människor, kan en kost rik på mättade fetter, raffinerade kolhydrater och andra "skräp" mat leda till hjärnan dimma och allmän tröghet. Vissa läkemedel såsom tricykliska antidepressiva, opiater, bensodiazepiner och lugnande medel är också kända för att orsaka dystra tänkande och svårigheter med minne och minns hos vissa personer.