XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man förstå Boat Wiring


Det senaste uppgraderingen till båtens instrument eller elsystem kan lämna dig sitter i mitten av sjön, "död i vattnet," eftersom du inte förstod båtens ledningar. Även om varje båtens ledningar kan variera något, de grundläggande principerna för båt ledningar är desamma. Med lite ansträngning kan du förstå dessa principer, och med lite mer ansträngning, blir du en säkrare båtägare eftersom båtens ledningar inte måste förbli ett mysterium.

Instruktioner

1 Titta på din båtens kopplingsscheman, som finns i din instruktionsbok. Du kommer att märka att i slutändan, är jordledningarna för allt som är ansluten till båtens utrett. De strömledare för allt är anslutna till säkringarna innan den ansluts till den gemensamma effektbuss - ett block som används för att konsolidera de positiva anslutningar på en enda plats som har en enda ledning till batteriet.

2 Jämför kopplingsscheman med vad som kan ses på båten. Instrument - och andra elektriska eller elektroniska bitar - kan vara "seriekopplas" tillsammans. Instrumentet ljus eller strömkabeln för en ansluts till instrumentet ljus eller strömkabeln av en annan och en annan, innan det sista instrumentet ansluts till den gemensamma effekt bussen, som är ansluten till batteriet.

3 Skriv till båtens builder eller ring din återförsäljare om du har frågor. Kopplingsschemat kan visa "Anslutning till starter" utan att visa hur starter är fast. Tillverkarnas kopplingsscheman är komplett för båtens ledningar, men tar inte upp ledningarna i motorn eller utombordsmotor.

Tips

  • Du kan läsa en hel del om el och säker båt ledningar genom att ta en kurs från USA: s makt Squadrons, en ideell, utbildning och samhällstjänst båtliv organisation. Kurser på Marine Electronics, som omfattar grundläggande el och båt ledningar finns tillgängliga online och kan vara tillgängliga i ditt område.