XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

MerCruiser linje motorer är kraftverket för många modeller i Mercury Marine raden av båtar. MerCruiser 3,0 motor, som har fyra cylindrar och har en effekt på 135 hästkrafter, är uppkallad grund av dess cylindervolym på 3,0 liter. Tillverkaren rekommenderar att dess egen MerCruiser SAE 20W-40 Full syntetisk motorolja användas.

olja Vikt

Den rekommenderade SAE 20W-40 är konstruerad för att fungera vid höga temperaturer och under hög motorbelastningsförhållanden. Den 20W-40 är motorns viskositet rating, med den första av de två talen och motsvarande "W", vilket indikerar vintern rating av oljan. Tjockare olja (de med högre siffror) är utformad för att upprätthålla trycket vid höga temperaturer och belastningar som de stött på under sommarmånaderna tillbringade racing runt sjön.

syntetisk olja

Syntetiska oljor har många av samma smörj komponenter som konventionella oljor, men i stället för att raffineras från fossila bränslen görs under kemiska reaktioner. Den syntetiska oljan har förmågan att prestera bra i höga temperaturer, med vissa tillverkare hävdar att de kan stå emot en driftstemperatur på 400 grader Fahrenheit. "Eftersom en syntetisk olja molekyler är mycket mer konsekvent i storlek och form, de är bättre på att motstå extrema motortemperaturer", skriver Bil Craft tidningen.

alternativ Oljor

Mercury Marine rekommenderar flera andra oljor med liknande egenskaper om sitt eget syntetiska är tillgänglig. Godtagbara alternativ inkluderar Mercury / Quicksilver 25W-40 syntetisk blandning, Mercury / Quicksilver 25W-40 konventionella eller andra märken av 4-cykeloljor. Enligt Mercury, en hög kvalitet, kan också användas direkt vikt fordonsolja med tvättmedel. Icke-tvättmedels oljor rekommenderas inte i MerCruiser 3,0 motorer.