XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Symtom på androgen alopeci hos kvinnor


Androgen alopeci är en sjukdom som ofta är orsaken till skallighet. Hos kvinnor är det orsakas av verkan av de manliga hormoner som kallas androgener som vanligtvis förekommer i endast små mängder. Androgen alopeci tillskrivs ofta en mängd olika faktorer som är förknippade med åtgärderna av hormoner, inklusive graviditet, menopaus, cystor på äggstockarna, och vidtagande av hög androgen index p-piller. Svårighetsgraden av symtomen varierar, beroende på hårbotten grad av känslighet för androgener, samt de åtgärder som vidtagits för att bekämpa håravfall processen.

Progressiv Håravfall

Håravfall hos kvinnor med androgen alopeci är normalt progressiv och alltid åtföljs av hår förfining. Ibland är det också åtföljs av hyperseborrhea, vilket är en hudsjukdom som är kopplad till den överdrivna produktionen av talg. Det är orsaken till fet hud och eventuellt akne.

miniatyriserade Hår

Kvinnor med androgen alopeci märker oftast miniatyriserade hår, som är korta och fina hår, som varierar i längd och diameter. I vissa kvinnor, håret inte längre växer längden de hade tidigare och hårtopparna tenderar att se stripig.

Håravfall är placerat på toppen av håret

De flesta gånger håravfall är lokaliserad på toppen av huvudet, och ibland tids lober och sidorna påverkas också. Den vanligaste håravfall mönster är utvidgningen av hårets mitt avsked och håravfall över parietalceller och frontal hårbotten. De flesta kvinnor behålla en del hår längs den främre hårfästet.

Håravfall som aktiveras av knappt Biologiska Perioder

Androgena alopeci kan börja i alla åldrar hos kvinnor. Emellertid tenderar villkoret att utlösas eller förvärras under de tre nyckel perioder i kvinnans biologiska liv: efter puberteten, med barnafödande, och under premenopause eller klimakteriet.

andra symptom

Kvinnor som upplever ärftligt håravfall har ofta en hormonell obalans, vilket kan resultera i andra symptom, som inkluderar överdriven kroppsbehåring, akne eller viktökning. Enligt DermaDoctor.com, det finns andra hormoner förutom androgen som spelar en roll i ärftligt håravfall. Dessa inkluderar testosteron och dihydrotestosteron.