XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man gör Aerobic Rodd på en Bowflex

Rodd ger en total body konditionsträning, men du kanske inte alltid har enkel tillgång till en roddmaskin. Om du har en Bowflex, kan du ro i bekvämligheten av ditt hem och när som helst. Du behöver inte vänta för öppna gym timmar, eller tills svettig träningsdeltagare innan du lämnar maskinen. En annan fördel är den lilla justeringen på Bowflex för enkel övergång mellan dina aeroba och styrketränings träning.

Steg 1

Ta bort den långa delen av träningsbänken och ställ in den ur vägen. Låsa upp den lilla sätesdelen av bänken så att den lätt glider fram och tillbaka.

Steg 2

Justera spänningen genom att skjuta hakarna i den lättaste motståndet stången. Fäst båda handtagen till remskivorna belägna nära huvudet på bänken.

steg 3

Sitt på den lilla stolen och möta Bowflex tornet. Håll på ett handtag i varje hand med handflatorna mot varandra. Centrera fötterna på fotstöden, så bågen varje foten är på baren.

steg 4

Spänn magen genom att dra naveln mot ryggraden, vilket bör leda till att du sitter rakt.

steg 5

Skjut mot fotstöden och räta ut benen när du skjuter sätet bort från tornet. Böj armbågarna och dra handtagen mot din torso på samma gång du räta ut benen. Glida tillbaka tills du har en svag böj vänster i knäna och händerna är nära buken. Koncentrera dig på att driva igenom hälarna för att aktivera din glutes istället för nedre delen av ryggen.

steg 6

Böj knäna och räta ut armarna för att återgå till utgångsläget. Upprepa roddrörelsen långsamt för en tre- till fem-minuters uppvärmning.

steg 7

Öka hastigheten på din rodd till en takt som lämnar dig lite andfådd, men kunna föra ett samtal. Kvar på denna takt under 20 till 30 minuter för din aerob träning. Gradvis öka din träningstid, närmare 60 minuter, som din kondition förbättras.

steg 8

Sakta ner roddhastighet för en tre- till fem-minuters nedvarvning.

varningar

  • Tala med din läkare innan du börjar ett motionsprogram.

tips

  • Gör din aeroba rodd träning fem dagar i veckan för att se hälsoförbättringar.