XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Niacin & amp; Alkoholism

Niacin, är en form av vitamin B-3 som är involverad i metabolismen av kolhydrater. Det underlättar också användningen av fett och proteinderivat i genereringen av energi. Niacin har vasodilaterande effekter och hjälper till att upprätthålla blodflödet till organ i hela kroppen. Niacin och andra B-vitaminer, lätt förstörs genom användningen av alkohol.

Niacin i mat

Niacin är främst absorberas från mejeriprodukter, kött, fisk, nötter, spannmål och nötter. Niacin skiljer sig från andra B-vitaminer, eftersom det förblir aktivt även efter det att uppvärmning av livsmedel. Niacin kan syntetiseras genom kroppen från dess prekursor, tryptofan. Niacin så småningom omvandlas till niacinamid, dess aktiva form. Niacin i överskott kan orsaka rodnad i ansiktet och halsen. Flushing är resultatet av omfattande kärlvidgning av blodkärl i ansiktet och halsen.

niacin Deficiency

Niacin brist, eller pellagra, är ett tillstånd orsak av äkta vitamin B-3-brist. Pellagra är vanligt hos personer som intar stora mängder alkohol på en regelbunden basis. Alkohol är en potent förstörare av niacin i kroppen. Niacin brist är också vanligt hos personer vars kost härrör från mestadels majs.

Symtom på Niacin Deficiency

De tre vanligaste symptom i samband med niacin brist diarré, dermatit och demens. En person som lider brist på niacin kan också uppleva en förlust i aptit, irritabilitet och svaghet. Niacin brist är livshotande och kan vara dödlig om den inte behandlas.

Alkoholism

Förutom niacin brist, ökar alkoholism risken för många sjukdomar, inklusive leversjukdom, malabsorptive störningar, hjärtmuskelsjukdom och arytmier. Alkoholism kan orsaka megaloblastisk anemi till följd av folatbrist. Överskott alkohol kan minska sexlusten och spermieproduktion.