XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur hitta Kartenheter


Kartor använder en kalibrerad uppsättning utgångspunkten, som ibland kallas enheter, för att representera den ungefärliga formen av jorden. Detta datum överförs sedan till kartan när det gäller omfattning och storlek. Läsa din karta kräver att du känner till enheter som används, särskilt om att samordna det med en GPS-enhet. De flesta backcountry kartor topografiska kartor gjorda av US Geological Survey (USGS). För att hitta enheter som används, konsultera kartan legend och datum.

Instruktioner

1 Sprid ut kartan på en plan yta. Om det är en USGS topografisk karta, se längst till vänster nedre hörnet för att hitta det finstilta.

2 Läs kartdatum, ofta representerade först med ett år kartan uppdaterades. Till exempel kan du se något som liknar "1927 nordamerikanska Datum." Läs all information efter datum indikator för kart enheter som används.

3 Läs informationen och leta efter enheter datum. Till exempel kan det stå "10.000 fot rutnät baserat på California koordinatnollpunkten. Sektor 2. 1000 Meter Universal Transverse Mercator rutnät fästingar." Detta tyder på de enheter som används, i detta fall Kalifornien koordinatnollpunkten, Sector 2 vid 1000 meter UTM.

4 Leta efter enhetsindikatorer de flesta kartor, diagram luftfart och sjökort i det nedre vänstra hörnet.