XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En spelare kan göra en av många olika typer av basket passerar beroende på situationen. Att kunna utföra dessa passager är avgörande på alla nivåer av sporten, från grundskolan basket till professionella leden. Här är de olika typerna av basket passerar och en guide om när de ska användas.

typer

Den mest grundläggande pass i basket är två-handed bröst pass. Spelaren håller bollen framför honom närmare bröstet med armbågarna utvidgas utåt och kastar bollen framåt med händerna vänd bort från hans kropp. Baseball pass utförs genom att kasta basket med ena handen, ungefär som du skulle en baseboll. Avvisnings pass är en basket pass som skickas från en spelare till en annan som studsar en gång. En no-look pass är en bedräglig pass tänkt att lura en motståndare. Ett utlopp pass är en som går till en spelare strimmor ned domstolen efter att du har fått kontroll på returen. En overhead pass är ett när du har bollen hålls över huvudet innan kasta den till en teammate. Den bakom-returpassagen är en annan pass som görs när försvararen är inte redo för det.

Historia

Kistan pass och overhead pass användes nästan uteslutande när spelet i basket var i sin linda. Eftersom spelarna blev mer skicklig de började experimentera med olika typer av pass i praktiken och sedan började att genomföra dem i själva spelen. LOB passet "uppfanns" under det tidiga 1970-talet när UCLA under lagledaren John Wooden används passet för att få bollen till centrum Bill Walton. En spelare skulle LOB bollen högt upp i Walton riktning och han skulle hoppa och fånga den med korgen och lägga bollen i. Bakom-ryggen pass fördes till framträdande av aktörer som Boston Celtics vakt Bob Cousy, som skulle falska kastar en konventionell pass och sedan skicka bollen bakom ryggen till en väntande lagkamrat för en enkel korg. Den största utlopp passer någonsin betraktas allmänt som Wes Unseld, som skulle studsa bollen och skjuta den på en linje till en annan spelare för en snabb paus lay-up. Spelare som förde infall passerar i rampljuset inkluderar Lakers Magic Johnson och Celtics 'Larry Bird. Kanske den största no-look passer någonsin var Pete Maravich, som gjorde basket passerar utan att titta på sin lagkamrat, som många gånger var som överraskad av passet som oppositionen var.

Betydelse

En annan pass används i speciella situationer är längden-of-the-domstol pass. Det behövs när tiden rinner ut i en fjärdedel och en lag inbounding bollen under motståndarens korg. Med bara några fästingar kvar på klockan, måste bollen kastas till en spelare som kan vända och få iväg ett bra skott. Passet måste vara tillräckligt noggranna för att landa i händerna på en lagkamrat och tillräckligt långt så att han eller hon kan få ut en hög procentuell skott. En av de mest kända av denna typ av basket pass kastades till hertig Christian Laettner, som fångade bollen kastas av Grant Hill mot Kentucky och vände sig om och slog en foul linje hoppare att vinna spelet och skicka Duke till 1992 NCAA-titelmatchen .

fördelar

Vakter som hanterar bollen måste kunna ha möjlighet att kasta alla typer av basket pass. Det ger dem möjlighet att få bollen till en lagkamrat i stånd att göra mål. En sidleds som leder till en korg kallas en assist. Den all-time NBA ledare i denna kategori är John Stockton, tidigare Utah Jazz, som avslutade sin karriär med 15,806 assist.

expert Insight

Providence College Ernie DiGregorio kastade en av de mest hyllade passerar genom tiderna i kollegiala sport under 1973 Final Four mot Memphis State. Ernie tog bollen och kastade en passning från motsatta övertrampslinjen till lagkamrat Larry Costello mellan två försvarare i den andra änden av domstolen. Costello fångade bollen och i en rörelse som det i två punkter. Vad var så fantastiskt var att DiGregorio kastade bollen tre fjärdedelar av domstol bakom ryggen rätt på pengarna.