XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Body Ball Fakta & Frågor


Under 1960-talet den schweiziska bollen, eller kropp boll, introducerades av kiropraktorer och sjukgymnaster i Schweiz. Även skapades som ett rehabiliteringsverktyg, har det sedan dess blivit en populär del av träningsutrustning. Det är en tung uppblåsbar boll som har anpassat andra namn. Namn inkluderar födelse boll, kropp boll, physioball, passform eller fitness boll, balans boll, motion boll och gymnastikboll. Det finns i sjukgymnastik kontor, samt andra sjukvårdsinrättningar.

Kropp boll storlekar

Body Ball Fakta & Frågor

Nedre delen av ryggen och buken övningar är bra val för en kropp boll.

Kropps bollar är gjorda i en variation av storlekar. Kontrollera storlekstabell som finns på förpackningen innan du gör ett köp om du är osäker på den storlek som behövs. Storlekarna är i centimeter med tum omvandlingar som är ihopkopplade med olika höjder. Vikt kapaciteten kommer också skilja sig från bollen till bollen men specifika bollar kan hålla så mycket som ett ton.

Vilka är användningsområdena för en kropp boll?

Body Ball Fakta & Frågor

Exekvera benlyft med användningen av en kropp boll.

Användningsområden för kroppen bollen är expansiv. Styrketräning och stretching är två sätt att använda kroppen bollen. Båda dessa aktiviteter kommer att bidra till att stärka musklerna, minska kroppsfett och bidra till att skapa bålstabilitet. Till skillnad från traditionella träningsutrustning såsom bänkar eller stolar, innefattar bollen användning av dina stora muskelgrupper, samt, stabiliserande muskler. Träning på bollen kommer också bidra till att förbättra koordination och balans.

Välja övningar klokt

Body Ball Fakta & Frågor

Vissa övningar utförs med mer än en kula.

Välj övningar noga om du planerar att träna med en kropp boll. Kropps kulor är avsedda för att skapa kärn stabilitet och balans med användning av en instabil objekt. Bollen kan rulla, flytta och glida på golvet yta medan vissa övningar utförs på en boll kommer inte att ge dig rätt rörelseomfång eller stöd. Detta är mycket farligt och kan orsaka allvarliga skador.

Var att köpa en kropp boll?

Köp en kropp boll på en sportaffär, online eller på en träningsutrustning butik. Andra multi-handlare bära kropps bollar men med mindre val. Priserna kommer också variera mellan olika återförsäljare.