XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Har råa eller kokta Red Onion hjälpa hjärtat?

Rödlök, en stapelvara ingrediens i indiska, Mellanöstern och Medelhavet matlagning, kan piggna till rätter och skydda hjärtat. En ny studie djur genomfördes i Hong Kong visar att rödlök kan sänka nivåerna av så kallade "onda" kolesterolet, kända för att orsaka hjärtinfarkt och stroke. Rödlök konsumtion kan också hjälpa kroppen hålla på det goda kolesterolet, som skyddar mot hjärtsjukdomar. Råa och tillagade versioner av vegetabiliska skörda kranshälsofördelar.

Hjärtan Kärlek Red Onion

Svavelföreningar i rödlök tros öka kroppens anti-koagulering förmågor och eventuellt undvika blodplättar celler klumpar ihop. Dessa svavelföreningar kan också underlätta i att sänka triglyceridnivåer i blodet och öka cellmembranfunktion i röda blodkroppar. Rödlök innehåller också flavonoider, en förening i samband med förebyggande av hjärtattacker. Lök flavonoider är mest koncentrerade i lök ytterskikt, så lossnar så lite av utsidan som möjligt innan matlagning eller äta.

Raw Red Onion

Eftersom de smakar sötare än en vit lök, rå rödlök ofta hackade eller skivade i tunna ringar och lagt okokt till sallader. Rå rödlök kan också användas i salsa, hackad färsk med tomater, koriander och jalapenos. För att ytterligare fyllig söt-men-skarp smak av rå rödlök, marinera skivor eller bitar i ett par matskedar balsamvinäger och en skvätt havssalt. Sherry eller vinäger fungerar lika bra för att mjuka upp lök smak, och du kan använda lök-syrad vinäger som en grund för salladsdressing.

Kokt Red Onion

Sjud rödlök för soppor och såser utan att offra dess fördelar till hjärtat. Den flavonol quercetin finns i rödlök inte bryts ned under tillagningen men får överföras till den flytande delen av soppa eller sås. Men för att säkerställa maximal hälsoeffekter, välja lägre värmetillagningsmetoder över kokning och stekning. Ett annat sätt att njuta av rödlök är att göra en marmelad från lök genom mosning och sedan försiktigt sauteeing dem med vinäger och kryddor.

Råa eller kokta?

Rödlök är högre på flavonoider än de gula och vita sorten. Både råa och tillagade rödlök är utmärkta källor till vitamin C, krom, kostfiber och B-vitaminer. Tyder emellertid på en artikel 2008 publicerades i den vetenskapliga tidskriften "Food Chemistry" att laga släpper rödlök s hjärtvänlig antoxidants och quercetin i kroppen mer effektivt än intag av grönsaker råa. Thorax kirurg och tv-värd Dr Oz rekommenderar matlagning rödlök att skingra flavonoider, men inte längre än fem minuter för att undvika att förlora värdefull näring.