XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vitaminer som minskar Svettning

Alla svettas under vissa villkor såsom när de utövar, tillbringa långa perioder i solen och hantera stora mängder av stress eller ångest. Men några svett än vad som anses normalt, och ansikte förlägenhet om sjukdomen. Det finns flera vitaminer på marknaden som verkar hjälpa till med att minska svettproduktionen. Listan över vitaminer innehåller B-vitamin komplex, vitamin E och zink.

B-vitaminer

Stress är ofta en boven av överdriven svettning. komplex B-vitamin är kända för att bidra till att minska stress och därmed spela en roll i mindre svettproduktionen. Holistic Online förklarar att B-vitaminer är viktiga för nervsystemet och bidra till att stabilisera kroppens laktat nivåer, som är ansvariga för ångestattacker. Vitamin B6 är särskilt känd för sin lugnande effekt och B-1 för att minska ångest.

Magnesium

Överdriven svettning kan orsaka magnesium förlust, vilket i sin tur kan orsaka mer svettning. Enligt University of Maryland Medical Center, kommer både långvarig stress och överdriven svettning negativt påverka halter magnesium. Magnesiumbrist samtidigt kan orsaka oro och ångest, och cykeln vidmakthålls. Komplettering med magnesium kan därför bidra till att minska svettning, men studier har ännu inte visat detta.

Zink

Zink är ett mineral som är mycket viktigt av flera kroppsprocesser. Det bidrar till att balansera kroppens ämnesomsättning, och enligt hälsa 911, är tänkt att minska svett och svettiga fötter. I kombination med magnesium, kan zink också hjälpa till med att eliminera kroppslukt. Att den mängd zink behövs beror på aktuella dietary regimer, men 30 till 50 mg per dag har visat sig minska kroppslukt. Om du tar zink vitaminer, se till att ta en koppartillskott eftersom zink tömmer kopparnivåerna.