XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Fördelar med vitlök för amning


Vitlök, även känd som allium sativa, är ofta kopplad till studier som tyder på dess medicinska värde. Även det medicinska samfundet är överens i allmänhet att vitlök kan hjälpa vid högt kolesterol, cancer eller virussjukdomar, det finns mycket debatt om huruvida vitlök är säkert för ammande mödrar. Trots dess användning som en naturlig antibiotika, vissa mödrar undvika vitlök i rädsla för att det kommer att irritera barnets mage. Men några mödrar som åt vitlök upplevt fördelar när de ammade.

Spädbarn ammade Längre

Enligt Dr Julie A. Mennella, barn kommer sannolikt att gynnas vid amning av en mor som äter vitlök. Hennes studier vid Philadelphias Monell Chemical Senses Center visade att barn vårdade längre svar på en mors stor vitlök intag flera timmar tidigare. Dr. Mennella konstaterade också att barnen tog mer mjölk utan att lida av kramper eller ytterligare frågor som är kopplade till kryddstark mat. Det var även noteras att barn visade tecken på föredrar smaken av mjölk när ammande mödrar åt vitlök. Dessa fynd illustrerades av olika tester som administreras under studien.

Bibehåller barnets vikt

En studie utförd av Dr D. Sooranna, Ms. J. Hirani och Dr. I. Das vid Academic Department of Obstetrics & Gynecology på Chelsea & Westminster Hospital i London, England, föreslog att vitlök kan bidra till en ökning av liten barnets födelsevikt under graviditeten. Genom en serie experiment visade forskargruppen att tillväxten kan stimuleras genom att tillsätta vitlök extrakt till celler från moderkakan hos kvinnor som sannolikt skulle ge upphov till en liten bebis. Barnets hälsosam vikt hölls sedan efter födseln när mödrar som vårdade åt vitlök. Enligt en studie av Dr Mennella och Dr. Beauchamp, barn accepteras större mängder mjölk från sina mödrar när de smakade smak av vitlök.

Förberedelse för fast föda

En annan fördel till mödrar som ammar medan man äter vitlök förbereder sitt barn för fast föda. Införs för att den starka smaken av vitlök tros öppna barn upp till en mer varierad palett av smaker. Dr. Menella, även en expert i den tidiga utvecklingen av mänskliga smakpreferenser, slutsatsen från sin studie att "modersmjölken ger en rik sensorisk upplevelse för barnet, och kan fungera som smak bron från smaker i livmodern att lägga fram livsmedel, "därför gör vissa smaker som är kända för barnet.