XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är några sura vätskor?

Vissa typer av sura vätskor, såsom folsyra och citronsyra är viktiga näringsämnen för dietary hälsa. Syror kan också vara skadligt för din tandemaljen. Syrorna närvarande i sodavatten, till exempel, kan erodera de skyddande yttre skikt av tanden som leder till avklingning. Sura vätskor kommer att interagera med basiska vätskor på ett sätt som kan förstöra maten. Syrorna i tomater, till exempel, kommer stelna mjölk, vilket gör det nödvändigt att lägga till ytterligare en basingrediens - såsom bakpulver - innan du lägger till mjölk för att göra grädde av tomatsoppa.

Citronsyra

Citronsyra är en svag dietary syra som används som ett tillsatsmedel i många livsmedel för smaksättning eller som konserveringsmedel. Vanligast är citronsyra finns i vätskorna av citrusfrukter, såsom apelsiner eller citroner. Citronsaft är mycket hög i citronsyra, utlåning till dess sura smak. Citronsyra tillsätts också till sodavatten som konserveringsmedel. Medan citronsyra är relativt godartad, bör överdriven konsumtion begränsas, enligt tandläkareDr Nancy Rosen. Detta beror på att citronsyra kan urholka tandemaljen, utsätta tanden till förfall, känslighet och missfärgning.

Folsyra

Folsyra är också känd som vitamin B9, och är en viktig näringsämne i födan särskilt för gravida kvinnor. Folsyra bidrar till cellulär genes, och dess brist är kopplat till fosterskador i hjärnan och ryggraden. Det finns i vätskorna av gröna bladgrönsaker som spenat, ärtor, bönor och nötter. Folsyra är också en tillsats i vissa berikade spannmålsprodukter, såsom pasta och bröd. Vissa spannmål innehålla upp till 100 procent av FDA: s rekommenderade dagliga intaget av folsyra, men personer som inte får tillräckligt i deras livsmedel kan också ta en folsyra.

Askorbinsyra

Askorbinsyra, även känd som C-vitamin, är en antioxidant i samband med förebyggande av hjärtsjukdomar, högt blodtryck, osteoartrit, makuladegeneration och astma. Det är mest känd för sin roll i att stärka immunförsvaret, och är ofta en ingrediens i kosttillskott som används för att slåss mot vanlig förkylning. Även apelsinjuice och andra citronsyra juicer är en vanlig källa till askorbinsyra, livsmedel såsom vattenmelon, jordgubbar, broccoli och kål är också rikt på askorbinsyra. En C-vitaminbrist är kopplad med sjukdomen skörbjugg, därav namnet askorbinsyra: "a-" betyder inte, och "scorbutus" betyder skörbjugg.