XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan D-vitaminbrist Orsak ledsmärta?

Ledvärk, även känd som artrit eller ledvärk, påverkar människor över hela världen och kan orsakas av många olika skador, sjukdomar och infektioner. Allt från autoimmuna sjukdomar som reumatoid artrit för infektioner såsom influensa kan orsaka smärta i lederna; Men, kanske du får oförklarlig ledvärk som ofta inte påverkas av regelbundna smärtlindring mediciner, och många nya studier pekar på D-vitaminbrist som den skyldige. Låga nivåer av D-vitamin i blodet är kända för att orsaka ben och muskelvärk och svaghet, även i lederna.

D-vitaminbrist

Vitamin D-brist orsakas av en låg nivå av D-vitamin i kroppen. Vitamin D är ett fettlösligt näringsämne som finns i vissa livsmedel, såsom berikade mjölk och lax, men får tillräckligt med D-vitamin från kosten är näst intill omöjligt. Vitamin D kan göras av kroppen naturligt när huden exponeras för ultravioletta strålar B från solen. Vitamin D mäts i blodet som 25 hydroxyvitamin D och uttrycks som nanogram per milliliter eller ng / ml. Normala nivåer är mellan 30 och 80 ng / ml. Om ditt blodvärde är mellan 20 och 30 ng / ml, anses du vitamin D otillräcklig, och under 20 ng / ml, anses du D-vitamin brist.

Ledvärk

Enligt National Institutes of Health, kan ledvärk påverka en eller flera leder samtidigt och kan orsakas av en mängd skador eller villkor. Autoimmuna sjukdomar som reumatoid artrit orsaka ledvärk och stelhet eftersom kroppens immunförsvar angriper ledvätskan i lederna. Denna sjukdom har inget botemedel och ledvärk är en livslång kamp. Bursit, eller inflammation i slemsäckar som dämpar i slutet av benen, kan också vara en orsak till ledvärk. Infektioner som influensa eller influensa, kan också orsaka lederna att skada och värk.

D-vitaminbrist och ledsmärta

Medan D-vitamin alltid har kopplats till benhälsa, har många nya studier kopplade D-vitamin till många andra delar av kroppen och förebyggande av många sjukdomar. Forskning, som en studie 2011 publicerades i "Maturitas" har D-vitaminbrist kopplad till ledvärk. I denna studie undersöktes postmenopausala kvinnor och fann att låga D-vitaminhalter i blodet var kopplade till högre Ledvärk poäng. En annan 2011 studie publicerad i "Clinical Rheumatology" såg på nya patienter som kommer in reumatologkliniker och fann att totalt sett 70 procent av dessa patienter som drabbats av någon form av ledvärk var också D-vitamin brist. Forskare tror att D-vitaminbrist kan vara en riskfaktor för många reumatologiska förhållanden.

överväganden

D-vitaminbrist blir en utbredd oro för hälsan och många tror att det är på något sätt är kopplad till ökningen av patienter med diagnosen fibromyalgi, reumatoid artrit och multipel skleros. En rapport 2009 i "Archives of Internal Medicine", säger att så många som 77 procent av amerikanerna inte har en tillräcklig nivå av vitamin D. Om du tror att du kan vara D-vitamin brist, rådgöra med din läkare och du har D-vitaminnivåer testas. Om resultaten visar att du är bristfällig, kommer din läkare att börja en behandlingsplan med höga doser D-vitamin; när dina nivåer inom optimala området, kommer han att placera dig på en underhållsdos av vitamin D.