XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Bitter Melon Näring

Bitter melon - även känd som bitter jättepumpa och balsam päron, botaniskt märkt bittergurka - är en medlem av den stora familjen som inkluderar squash, meloner och gurka. Hemma i Asien och Afrika, har det länge varit uppskattad medicinskt för dess laxativa egenskaper och rätter för sin bittra smak. Detta är viktigt i asiatiska dieter som balanserar alla smaker inom en maträtt. Forskning om dess läkande egenskaper är inte ny, men är lovande, och att uppmärksamma västerlänningar.

Vitaminer och mineraler

Bitter melon näring är ganska bra jämfört med mer välkända frukter såsom cantaloupemelon. Mycket bitter på grund av cucurbitacins är frukten blanche eller indränkt i salt vatten för att minska bitterhet, sedan inlagd, wokade eller fyllda. Den bittra jättepumpa eller melon är en bra källa av järn, magnesium, fosfor, kalium, pantotensyra och vitamin B-6. Bitter melon har 13,4 g kolin (till cantaloupemelon s 11) och 63 g har dubbelt så folat av cantaloupemelon. Lutein, en viktig del av frisk hud, ögon, nerver och hår, är en otroligt 1,641g (till cantaloupemelon s 41). Frukten är skott och blommor ätas som gröna, och är rik på kalcium, karoten och riboflavin.

Positiva effekter på blodsockret

Bitter melon har en stark hypoglykemiska egenskaper (dess förmåga att minska blodsockernivåer), vilket kan resultera från att äta den kokta melon, dricka juice eller ta pulveriserade extrakt. Många studier som genomförts i Asien, med början i 1942 vid universitetet i Sri Lanka, har visat att bitter melon innehåller en insulinliknande förening och är en effektiv behandling för vissa fall av diabetes.

Antiinflammatoriska och cancer kämpar Capabilities

Det kanske mest spännande forskning om bitter jättepumpa helande förmåga kommer från en studie 2003 vid institutionen för livsmedelsvetenskap och nutrition i Kyoto, Japan. Enligt fakultet vid institutionen för livsmedelsvetenskap och nutrition vid Doshisha kvinno College of Liberal Arts, kost bitter jättepumpa inducerade "förändringar i systemisk immunitet, det vill säga en minskning av antalet lymfocyter, ökningar i populationer av Th-celler och NK-celler. .. Dietary smör kalebass kan därför framkalla både tarm- och även systemisk anti-inflammatorisk svar. "