XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan man äta bulgur med diabetes?

Bulgur, även kallad bulgar eller bulghur, är en korn produkt tillverkad av krossade vetekärnor. Det ger järn, zink och niacin, och du kan äta det som en sida skålen, i sallader och som en varm frukostflingor. Om du har diabetes, kan du tvekar att äta bulgur eftersom det är en kolhydratrik mat, men American Diabetes Association visar bulgur som en frisk spannmål alternativ för personer med diabetes.

Kolhydratinnehåll av Bulgur

En kopp kokt bulgur innehåller 34 gram av den totala kolhydrater. När du äter mat med kolhydrater, bryter kroppen ner kolhydrater och släpper dem i blodet som blodsocker eller blodglukos. Om du har diabetes, är kroppen inte att korrekt reglera blodsockernivåerna, och konsumerar för mycket kolhydrater på en gång kan orsaka ohälsosamma ökningar av blodsocker. För de flesta människor med diabetes, bör varje måltid innehålla 45 till 60 gram kolhydrater. Du kan slå detta mål med en lunch bestående av tabbouleh, med bulgur, persilja, gurka, tomater, vitlök och olivolja, och en bit av frukt på sidan.

Låg salthalt Förberedelser Metoder

Diabetiker löper en högre risk för hjärtsjukdomar. En hög saltfattig kost kan leda till högt blodtryck, vilket ytterligare ökar risken. Bulgur är naturligtvis låg salthalt, med endast 9 gram natrium per kopp kokt bulgur. Hindra bulgur maträtt blir högre i natrium genom kokning i vatten och avstå från att lägga salt under tillagningen eller vid bordet. Istället säsongen med låg salthalt alternativ, såsom örter, yoghurt och citronsaft.

Fokus på Fiber

En kopp kokt bulgur ger 8,2 gram kostfiber, vilket gör det ett bra alternativ för personer med diabetes. En fiberrik kost kan minska risken för hjärtsjukdomar, vilket är viktigt eftersom diabetes ökar risken. Friska vuxna bör konsumera minst 14 gram fibrer per 1000 kalorier i kosten, men den genomsnittliga amerikanen förbrukar mindre än hälften av detta belopp, enligt USDA. Servera din bulgur med grönsaker, eller blanda den med bönor att öka fiberinnehållet.

Fullkorn och viktkontroll

Om du har typ 2-diabetes och är överviktiga, kan gå ner i vikt hjälpa till att sänka blodsockernivåerna. Tidskrävande hela korn i stället för raffinerat spannmål kan hjälpa dig att hantera din vikt och blodsocker, enligt publikationen "Dietary Guidelines för amerikaner, 2010." För sidorätter väljer fullkornsprodukter, såsom bulgur, i stället för raffinerat spannmål, såsom vitt ris eller pasta. Varje kopp kokt bulgur innehåller 151 kalorier, så övervaka dina portionsstorlekar att undvika att konsumera mer kalorier än du tänker.