XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Nästan alla så småningom måste lära sig att ta hand om de äldre familjemedlemmar. Även depression och faller är vanliga bland äldre personer, finns det några dagliga rutiner som kan bidra till att förebygga dem båda.

förhindra Falls

En av de viktigaste sakerna som en person kan göra för att hjälpa en äldre älskade på är att se till att alla säkerhetsåtgärder vidtas. Vissa saker som en person i sin prime inte kan tänka farlig, såsom ett par skor startade i mitten av golvet, kan vara mycket skadligt för en äldre person, särskilt om den äldre personen i fråga lider av benskörhet. Ett sådant villkor kan säkert leda till att personens ben att vara mycket mer bräcklig än en ung vuxen ben kan vara, och skor kastade vårdslöst i golvet kan orsaka en äldre person att snubbla och falla. När vi blir äldre, saktar kroppen ner och är inte lika snabb att läka sig själv som det var när det var i sin prime, så en bruten höft eller en bruten handled skulle kunna få katastrofala effekter, och kan till och med leda till kirurgi och enorma smärta, liksom en lång läkningstiden.

Skor är inte de enda syndarna. Stepping pallar, trappor, volanger i mattor, extenstion sladdar och diverse andra vanliga hushållsartiklar kan också vara farligt, dock när det gäller människor som lider av demens eller Alzheimers och kan inte betala största uppmärksamhet där de går.

Det säkraste man kan göra är att ge äldre med så jämn yta som möjligt på vilken man gå. Ta bort alla påträngande artiklar och se till att allt i huset tas bort ordentligt.

Den äldre personen kan också dra nytta av en stadig rullator eller käpp, beroende på hur allvarlig hans förlust av balans och gångförmåga.

förebygga Depression

Depression är ganska vanligt hos äldre, särskilt om de har hälsoproblem. Roten till problemet kan bero på oförmåga att göra saker som en gång gjordes lätt och utan tanke. Detta kan ofta leda till känslor av inte längre behövs, så en av de bästa sätten att förhindra en äldre person från att ge efter för depression är att se till att hon känns som en viktig och nödvändig del av familjen. Se till att besöka den äldre ofta och prata med honom precis som du skulle prata med andra medlemmar av familjen.

Ett annat sätt att förebygga depression hos äldre är att vara positiv. Om den äldre personen ser att du är bekymrad, kommer hon sannolikt att bli bedrövad också, men om hon ser att du är positiv, kommer hon att anamma en atmosfär av välbefinnande och lugn.

Söka medicinsk hjälp

Ibland ansträngningar familj är helt enkelt inte tillräckligt. Om en äldre familjemedlem eller vän ständigt snubbla över sina egna fötter, kan professionell uppmärksamhet behövas. En arbetsterapeut skulle kunna hjälpa till att åtgärda det här problemet, eller en rullator eller käpp kan behövas.

Depression är inte alltid något som kan besegras utan hjälp av medicinering. Om den äldre personen i fråga inte kan jublade eller övervinns med sorg oftare än inte, eller om hon uppvisar symtom på klinisk depression, kontakta sin läkare omedelbart.