XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Motion & amp; Morgonillamående

Ofta kallas graviditetsillamående, illamående och kräkningar i samband med graviditet kan inträffa när som helst på dagen, enligt den amerikanska kongressen för obstetriker och gynekologer. Vanligare i den första trimestern av graviditeten, kan graviditetsillamående påverka din förmåga och lust att träna. Emellertid kan ändra typ och tid för din träning hjälper dig att hålla aktiv och lindra några av symptomen i samband med graviditetsillamående.

Identifiering

Graviditetsillamående kännetecknas av illamående, antingen med eller utan kräkningar. Även om orsakerna till graviditetsillamående är oklara, är hormonella förändringar och lågt blodsocker misstänkt triggers, enligt Loma Linda University Medical Center. Andra faktorer som har samband med graviditetsillamående är trötthet, vissa livsmedel och lukter, stress och reser. MayoClinic.com betonar att forcerat aktivitet också kan utlösa illamående, som kan störa dina försök att utöva.

Förebyggande

Du många inte att kunna undvika graviditetsillamående helt och hållet, men du kan vidta åtgärder för att underlätta eller minska dina symtom. Den amerikanska kongressen för obstetriker och gynekologer råder dig att få tillräckligt med vila, undvika lukter som utlöser illamående, äta fem till sex mindre måltider snarare än tre stora måltider, undvika livsmedel som är kryddig eller mycket fett och knapra på kex första sak i morgonen. En utomhus promenad och frisk luft kan också hjälpa, enligt MayoClinic.com.

träningsmöjligheter

Om du upplever illamående vid vissa tider på dagen, kanske du kan schemalägga motion runt anfall av graviditetsillamående. Om du kan hitta ett sätt att öka din fysiska aktivitet under graviditeten, kan detta bidra till att förebygga eller behandla graviditetsdiabetes, liksom lindra stress och hjälpa dig att sova bättre. Promenader och prenatal fitness klasser är i allmänhet säkra val, enligt den amerikanska kongressen för obstetriker och gynekologer.

försiktighetsåtgärder

Rensa motion planer med din läkare innan du sätter igång. Träning kan inte vara lämpligt för gravida kvinnor med vaginal blödning, högt blodtryck eller ökad risk för tidig förlossning. Graviditetsillamående ensam är i allmänhet inte farlig, om du inte kan hålla vätskor ner, du upplever yrsel eller svimning, kräkningar blir svår, har du blod i kräkas eller ditt hjärta tävlingar. I alla dessa fall, kontakta din läkare omedelbart, enligt MayoClinic.com. Annars en eftermiddagspromenad, väder och hälsa tillåter, kan hjälpa dig att förbereda för arbete och hålla formen under graviditeten.

överväganden

Graviditetsillamående tenderar att blekna efter den första trimestern, även om det kan pågå under hela graviditeten. Om du upplever en minskning av graviditetsillamående som din term fortskrider, ändra träningsprogram per läkarens rekommendationer. Undvik övningar som inkluderar skärande, studsar eller stor genomslagskraft rörelser, liksom aktiviteter som sätter dig i riskzonen för att falla.