XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Sjukdomar som orsakar blåsor hos barn

Blåsor, små vätskefyllda cirkulära formade knölar, förekommer som en del av många barnsjukdomar. De flesta är självbegränsande och har ingen lång sikt påverkar, men kan göra barn obekväm. Många förekommer som en del av systemiska sjukdomar som också orsakar feber och sjukdomskänsla. Förebygga sekundär infektion är viktigt i blåsor sjukdomar, särskilt om blåsor kliar.

Vattkoppor

Vattkoppor, som orsakas av varicella zoster-virus, är nu kan förebyggas genom vaccination. Vattkoppor börjar normalt med feber, trötthet och uppkomsten av små blåsor som förekommer i grödor. Vattkoppor, en luftburen virus, inträffar mellan 14 och 21 dagar efter kontakt med en smittad person, och är smittsam från två dagar före uppkomsten av blåsor till fem dagar efter den första droppen visas British Columbia hälsoministeriet och ministeriet Ansvarig för seniorer. Blåsorna sönder och skorpa över. Utslag kliar; kylbalsam, bakpulver bad och antihistaminer bidra till att minska klåda. Paracetamol eller barns ibuprofen kan styra feber. Acetylsalicylsyra bör inte ges, på grund av risken för att utveckla Reyes syndrom.

Hand, mul- och klövsjuka

Hand, mul- och klövsjuka, en vanlig barnsjukdom, orsakar blåsor i munnen och ibland på andra delar av kroppen, särskilt handflatorna och fotsulorna. Lesioner kan också visas på skinkorna och genitalier. Utslagen är inte kliande och kan orsaka smärta i munnen. Flera olika enterovirus kan orsaka handen, mul- och klövsjuka, enligt Centers for Disease Control and Prevention. Sjukdomen sprids genom direkt kontakt och har en inkubationstid på omkring en vecka. Behandlingen består av smärtstillande för att minska mun obehag och vätskor för att upprätthålla adekvat hydrering.

herpangina

Herpangina, som oftast drabbar små barn, orsakar mun blåsor omgiven av röda cirklar på tungan, svalg, läppar, tonsiller eller andra delar av munnen, barnläkare och kolumnist Dr Alan Greene rapporterar på sin webbplats. Hög feber, aptitlöshet och trötthet följa blåsbildning. Huvudvärk, kan rinnande näsa och dregling också förekomma. Symtom senaste tre till sex dagar och börja fyra till sex dagar efter exponering. Minska smärta och upprätthålla hydrering är de viktigaste behandlingarna för herpangina. Olika enterovirus orsakar herpangina.

impetigo

Impetigo, en hudinfektion, förekommer ofta i ansiktet. Blåsor som bryter och förvandlas till gula crusted sår omgivna av en röd bas karakterisera impetigo, som orsakas av streptokocker eller stafylokocker bakterier och sprids genom direktkontakt eller via handkontakt. Impetigo kräver behandling med antibiotika och förblir smittsam för cirka 24 timmar efter behandlingsstart, enligt British Columbia hälsoministeriet.