XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Den konsoliderade Omnibus Budget Reconciliation Act, allmänt känd som COBRA, tillåter individer att behålla sin makes sjukförsäkring efter en skilsmässa. Valet av COBRA fortsättning täckning kan vara dyrt, men det är i allmänhet billigare än att köpa en individuell sjukförsäkring. Om du för närvarande omfattas av din makes arbetsgivare sponsrade sjukförsäkring plan, kräver lagen att du får information om fortsättning täckning inom 14 dagar efter det att planen administratören att ha underrättats av din separation eller skilsmässa.

Instruktioner

1 Läs former om COBRA fortsättning täckning så snart de anländer med posten. Brevet och åtföljande former kommer att ge dig all information du behöver om hur att välja krav fortsättning täckning och berättigande. Efter att ha mottagit information har du 60 dagar att välja täckning.

2 Fyll i blanketter att välja COBRA fortsättning täckning och skicka det till rätt adress. Du behöver inte lämna betalning omedelbart, även om det är på grund av inom 45 dagar väljer fortsättning täckning under din makes sjukförsäkring plan. Vid denna punkt, kan du välja täckning för dig själv och för alla kvalificerade anhöriga.

3 Förstå att det finns gränser för COBRA fortsättning täckning. Generellt sett kommer du att få använda din makes hälsa försäkring för 36 månader efter skilsmässan. Du kommer att vara ansvarig för att betala sjukförsäkringspremie i tid varje månad för täckning att förbli effektivt.

Tips

  • Det finns vissa händelser som skulle avsluta rätt till COBRA fortsättning täckning. Om din make avslutas från sin position för grovt tjänstefel, eller hans företag löser, kommer du inte längre vara berättigad till COBRA förmåner.