XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Naglarna kan vara hem för många bakterier, som kan sprida smitta, enligt CDC. Detta är en anledning till varför äter dina naglar är en dålig, ohälsosam vana. Dessutom är allvarligt bitna naglar allmänt anses oattraktiv. Att övervinna nagelbitning kan vara svårt i början, men när du vänja sig inte bita på naglarna, hittar du frestelsen lättare att undvika.

Instruktioner

1 Print två bilder från din hemdator: en av en vacker uppsättning händer med vackra naglar; den andra med händerna på en spik biter. Håll dessa bilder synliga på de platser du ofta äta dina naglar. Överväga att tejpa dem mot väggen eller inramning dem, om möjligt. Använd avsky från spikbitna händer, liksom beundran för friska händer, som motivation.

2 Läs mer om farorna med nagelbitning. Till exempel, även nagelbitning kan inte orsaka långvariga skador, är det mycket ohälsosamma. Nagelbitning kan bidra till sjukdomar såsom stift maskar, enligt CDC.

3 Använd handskar, om möjligt, under de tider som viljan att äta dina naglar blir mest överväldigande. Om handskar inte är möjligt, överväga att tillämpa en tydlig, bitter nagellack till naglarna. Yahoo Health säger "den fruktansvärda smaken kommer att påminna dig att stoppa varje gång du börjar bita på naglarna."

4 Uppta händerna med andra vanor, såsom att klämma en "stress boll." Hålla händerna upptagna kan göra det lättare att undvika frestelsen. Hålla munnen upptagen av tuggummi eller suga hårda karameller.

5 söka rådgivning om du inte kan övervinna nageln ätande problem. En terapeut kan kanske hjälpa dig att hantera frågan, och om så krävs, föreskriva en beteende medicin för att minska nagelbitning.