XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vitamin K & amp; Plavix

Vitaminer, de organiska substanser som är väsentliga för liv, påverka biologisk aktivitet i kroppen. Även om du kan köpa vitaminer over-the-counter, bör du ta dem under överinseende av din vårdgivare, särskilt om du tar något receptbelagt läkemedel. Vissa vitaminer kan störa eller förstärka effekten av läkemedel. Plavix, till exempel, är ett receptbelagt läkemedel som påverkar blodets koagulering och ta vitamin K, ett vitamin som krävs för blodet att levra sig, kan påverka den biologiska aktiviteten av Plavix.

Handling

Plavix är varumärket för generiska läkemedel klopidogrel. Clopidogrel-vätesulfat, den aktiva beståndsdelen, påverkar förmågan hos blodplättar att klumpa ihop sig och bilda en blodpropp. Trombocyter, den minsta typen av blodkroppar, representerar endast fragment av celler. Trombocyter innehåller ytreceptorer för proteiner som tillåter dem att hålla sig till avbrott i blodkärlen och till varandra, vilket gör blodplättar viktiga för att styra blödning. Adenosindifosfat - ADP, ett protein, binder till en receptor på ytan av trombocyter, gör dem klibbiga och låter blodplättar att klumpa ihop sig. Plavix inhiberar bindningen av ADP till trombocyter och förhindrar bildningen av blodproppar.

Indikation

Läkare ordinera Plavix till patienter som löper risk för stroke eller hjärtinfarkt för att förhindra dessa livshotande tillstånd. Vanligtvis är slemhinnan i blodkärlen slät, så att blodet kan strömma fritt. Under processen av ateroskleros, ett förfarande i vilket kolesterol, fett, mineraler och cellulärt avfall bygga upp längs väggarna i blodkärl, placken bildas. När plack bristning, blodplättarna erkänna detta som ett område av skador och skynda sig att täcka plattan med en blodpropp att förhindra blödning. Bildningen av blodproppar i blodkärlen kan vara farligt eftersom när proppen lossnar det kan resa till hjärtat och orsaka en hjärtattack eller till hjärnan och orsaka en stroke.

vitamin K

Vitamin K påverkar också möjligheten för blodet att koagulera. Vitamin K aktiverar specialiserade proteiner som kallas koagulationsfaktorer. Dessa koagulationsfaktorer fungera i en serie av händelser, så kallade koagulationskaskaden, som gör att blodet att levra sig för att stoppa blödningen. En K-vitaminbrist ökar risken för kraftig blödning medan alltför mycket vitamin K kan orsaka okontrollerad koagulering. Vuxna män bör intaget 120 mikrogram vitamin K per dag medan kvinnor behöver endast 90 mikrogram per dag, vilket framgår av Institute of Medicine. De flesta människor möter sin vitamin K intag genom att äta en hälsosam kost som innehåller gröna bladgrönsaker och vegetabiliska oljor, såsom rapsolja, sojaolja och olivolja.

interaktioner

Läkemedel klassificeras som antikoagulantia, såsom warfarin, verkar direkt på vitamin K i kroppen för att förhindra uppkomsten av blodproppar. Även Plavix, klassificeras som ett trombocythämmande läkemedel, inte direkt interagerar med vitamin K för att förhindra uppkomsten av blodproppar, bör du undvika stora svängningar i vitamin K intag samtidigt tar någon medicin för att behandla koagulation. University of Illinois College of Medicine betonar vikten av att anmäla din läkare om alla vitaminer och örtmediciner du tar innan någon antikoagulerande läkemedel för att minska risken för biverkningar och säkerställa medicinen kan ge maximal nytta.