XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

West Texas Dove Hunting


Varje höst, ving skyttar resa till Trans-Pecos regionen i västra Texas för att jaga snabbt flygande duva. Denna region i Texas har gott om jaktmöjligheter med ett överflöd av jakt mark och en stor population av duvor. Om du är intresserad av en fartfylld jakt, sätta ditt hagelgevär i fallet och planerar att rubriken till West Texas i höst.

säsonger

Eftersom duvan är en flyttfågel spel fågel, är duva säsonger ligger på en federal och delstatlig nivå. Varje år, är säsongen ändras baserat på populationsrapporter och beskyddförsök. Texas Parks and Wildlife delar duva jakt säsonger i tre zoner: Nord-, Central- och Sydamerika. West Texas är främst i den centrala zonen med en liten del i norra zonen. För 2009-2010, säsongen i både norra och centrala delar öppnades den 1 september och avslutades den 25 oktober annan sen säsongen öppnades den 26 december och avslutades den 9 januari.

bästa tider

Under början av säsongen, föreslår Tim Lilley från Texas Sportsman tidningen jakt tidigt på morgonen och sent på kvällen som duvor reser till och från hönshus. I slutet av september, kommer flytt duvor börja röra sig i västra Texas. Fokusera jakt runt vattendrag på eftermiddagen och sent på säsongen som duvor kommer att flyga i en drink.

Geografi

Trans-Pecos regionen West Texas är främst stenig kalksten terräng med djupa raviner, drar, öppna Mesquite lägenhet och tjära pensel. Jordbruket i regionen består av solrosor och milo. Duvor lockas till de stora odlade fält som innehåller flera vattenhål. Dessa områden kommer att fungera som de stora flyttvägar som fåglarna flyger till foder, vatten och hönshus.

licenser

Jakt duvor i West Texas kräver en kombination av licenser, tillstånd och frimärken. Eftersom duvor är en flyttfågel, måste du bära en skörd Information Program (HIP) certifikat. HIP-programmet är en serie undersökningar som US Fish and Wildlife Service använder för att reglera populationen av flyttfåglar. Om du är på jakt på allmän mark, måste du köpa en $ 48 årliga Public Hunting (APH) tillstånd. Tillståndet är giltigt för hela duva säsongen. En jaktlicens måste köpas. Invånarna kan köpa licens för $ 25, medan utlänningar kan betala $ 132 för en årlig licens eller $ 48 för en femdagars licens 2010.

förordningar

West Texas, påsen gräns av 2009-2010 var 15 med en besittning gräns på 30. Påsen gränsen får inte innehålla mer än två vita spets duvor med en besittning gräns på högst fyra. Minst 400 kvadrat inches av fluorescerande apelsin krävs vid jakt duvor på allmän mark i västra Texas. Juridisk fotograferingsdrifttimmar från en halvtimme före soluppgång till en halvtimme efter solnedgången.

Var kan man jaga

Om du är intresserad av jakt på allmän mark, har West Texas flera alternativ. Viltförvaltning områden i regionen inkluderar Black Gap WMA, Elephant Mountain WMA och Sierra Diablo WMA. En annan allmän mark jakt möjlighet är South Dell City Walk-in-området i Hudspeth County.