XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man bevarar hemlagad Hårprodukter

Vid schampo, balsam och andra hårvårdsprodukter hemma, måste du också ett sätt att förhindra att produkten förstörs. Flera brett spektrum antimikrobiella konserveringsmedel är tillgängliga för att förhindra bakterier från att växa. De fungerar bra i vatten lösliga formuleringar, såväl som både olja i vatten och vatten-i-oljeemulsioner. En annan tillsats, E-vitamin, har antioxidant egenskaper som bidrar till att förhindra oljor i hårvårdsprodukter från att vrida härsken. Finns i hantverks- och hobbybutiker och på nätet, dessa ingredienser är redo att använda och hylla stabil.

Steg 1

Vänta tills hårvård produkt formel du gör kyler till under 120 grader F. De flesta antimikrobiella konserveringsmedel är värmekänsliga och kommer att försämras om de utsätts för temperaturer över 120 grader.

Steg 2

Mäta konserveringsmedel i det belopp som rekommenderas av tillverkaren. De flesta konserveringsmedel för hemgjorda personliga hygienprodukter är mellan 0,1 och 1 procent av den totala volymen.

steg 3

Tillsätt konserveringsmedel för att formeln blandningen. Öppna en gel-cap av vitamin E olja och lägga det också. Blanda blandningen noggrant med stavmixer för att betala konserveringsmedlet helt.

steg 4

Tvätta behållare som används för att lagra din hårvård produkt i en diskmaskin med temperaturer som överstiger 160 grader F för att sterilisera dem. Refrigerate din färdiga produkten för att ytterligare fördröja bakterietillväxt och oxidation.

tips

  • Enligt Natural Beauty gemenskapen webbplats, några andra naturliga oljor har också antioxiderande egenskaper och kan också bidra till att förhindra nedbrytning av hemlagad hårvårdsprodukter. Dessa inkluderar jojoba, eukalyptus, kanel, kryddnejlika, citron, ros, sandelträ, salvia och tea tree olja.

Saker du behöver

  • Antimikrobiellt konserveringsmedel
  • vitamin E
  • Mätskedar
  • stavmixer
  • steriliserade behållare